Van egy Yamaha Rx-v359 5.1 100w (6ohmos) erősítőm, van 1 pár panasonic hifi hangfal 6 ohmos 100w-os, de mind2 böl 2 kábel jön ki, ha sorba kötöm akkor / pár hangfalat akkor 12 ohm lesz ugye?
Így már másabb a helyzet, a két kábelt én csak a szokványos módon értelmeztem: 2 szál vezeték összesen.
De akkor itt pontosabban fogalmazva hangdobozonként 4, azaz összesen 8 szál vezetékről van szó (vagy ér szakszerűbben).
Különböző szekciókat természetesen nem szabad sorba kötni.
A két mélyet lehet sorba egymással, meg a középmagas részt is egymással. Ezek így mehetnek párhuzamosan a kimenetre.
A közép és magas sugárzókra hangváltóval szokták szétválasztani a jelet, de felhasználói szempontból csak az a lényeg, hogy annak eredője a középmagas tartományban 6 ohm impedanciát képvisel.
De ennek is lehet többféle megoldása, pl. piezo magas és dinamikus közép mehet egyszerűen párhuzamosan is, mivel a piezo maga is egyfajta kondenzátor, nem igényel szűrőt.
Ha Bi-kábelezhető a hangfal, egyszerűen annyit csinálsz, hogy a mélyet és a magasat összekötöd egy vezetékkel, - a - al, + a + al. a házimozit pedig rákötöd a mélyre vagy magasra.
Ez minden olyan hangfalnál így működik, ami csak bi-kábelezHETŐ, szóval van benne szűrőkondi is, ha nem akarnád bi-kábelezni.
Kérdés, hogy abban a hangfalban van e szűrőkondi. Szét kellene szedni és megnézni. Ha van benne kondi, akkor tök jó, mehet úgy, ahogy írtam, ha nincs, akkor felejtős a használata ezzel az erősítővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!