Lezáratlan CD anyagát lehet még valahogy évek után menteni?
Ha gépbe beteszed és Windows kérdezi mit tegyen, mert nincs lezárva (folytaáts... és még kérdez valamit) ne válaszolj rá, zárd be az ablakot.
Mentsd le az adatokat ha olvasható.
CdRoller-rel le lehet menteni ha gond van vele.
Én már jártam úgy, hogy olyan módon folytattam a CD-t, hogy tartalom felülíródott egy pillanat alatt (régen volt, nem tudom mit hiváztam).
Emlékszem nézegettem a SAO, TAO, DAO stb módokat, mégis egy CD-t sikerült elrontani.
Tartalmat normál CD-n nem tudod felülírni akármit csinálsz vele, az más miatt romlott el, vagy CD-RW volt.
Számítógépben le tudod olvasni a tartalmát akkor is, ha nincs lezárva.
Az íróprogram először is mindig beolvassa az előző meneteket (session), mégpedig a program másképp kezeli a fájlrendszert, vagyis azt is látja, ami a Windows fájlkezelők nem. Az előző adatok felülírása ezért gyakorlatilag lehetetlen.
Az előfordulhat, hogy a fájlrendszer nem jól áll össze végül, ezért nem látszanak az adatok, noha ott vannak.
De ez csak a leírórendszer (katalógusrendszer / fájlrendszer) problémája, ami megfelelő adatmentő programmal még korrigálható.
Ami kellemetlen, amikor olvashatatlan adatok / szektorok vannak, amibe a Windows belefagy, de olyan szinten, hogy már csak a reset segít.
Ekkor jön a képbe olyan adatmentő program, ami képes ezeken túllépni, fagyás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!