DIMARSON tévének mi a kódja HAMA távirányítóval?
Ezt én sem tudom megjegyezni, hogy melyik TV-ben, milyen alaplap van, pedig ilyeneket javítok (bár a képcsöves inkább múltidő), vannak átfedések egyébként.
Viszont ilyenen nem szoktam elakadni, lefuttatom az automatikus keresést és valami lesz belőle általában. Ha egyik kód csak részlegesen működik (nem minden gomb), akkor lehet tovább lépni, míg olyat találsz, ami alkalmasabb.
Ha nem érted az angol leírást, tudok / tudunk segíteni, csak nem így, hogy még a típusát sem adod meg, hogy legalább rá lehessen keresni.
Igazán korrekt persze az lenne, ha linkelnéd a leírást.
Először is nyilván a távszabályzó típusa érdekes, nem a TV:
Másodszor kiderül, hogy a magyar leírás nem csak kicsit zavaros, de még hibás is, meg kell nézni az angolt is. Megpróbálom érthetőbben lefordítani:
--------------------------------------
TV-t bekapcsolni!
Setup gombot hosszan nyomni, míg a LED világítani kezd.
TV gomb nyomása röviden (ha alcsoportra szeretnénk programozni, előbb Mode, majd azok közül valamelyik gomb).
TV-re irányítani!
Prog+ rövid nyomása (ha a TV ezt nem támogatja, akkor Power).
6 másodperc múlva elkezd keresni, LED villog.
Ha a TV reagál (programot léptet vagy kikapcsol) Shift gombot röviden nyomni, majd OK.
Ha elkéstünk és a távszabályzó már tovább lépett, akkor a Prog- gombbal elindíthatjuk visszafelé a keresést.
Ha a TV ismét reagál: Shift röviden és Exit.
-------------------------------------------------
Nem olyan rossz egyébként, találkoztam már hasonlóval, még ha az én igényeimnek nem is felelne meg.
Set Top Box onnan kapta a nevét, hogy régen a hagyományos TV-k tetejére szokták telepíteni, de ennek semmi köze a setup szóhoz.
Nem véletlenül írtam zárójelben (és ___HA___ előtaggal), ki is hagyhattam volna, csak arra akartam rámutatni, hogy magyarba milyen hülyén tették át.
4 db készülékválasztó van, de alfunkcióként még négyet, azaz összesen 8 készüléket kezel.
HA a készülékeknek ezt a másik csoportját akarod kiválasztani, akkor például Mode, majd AMP lenyomása, így tudod kezelni az erősítőt.
Ha megnézed a magyar leírás elején a 2.pontot, ott is látszik, mekkora hülyeséget írnak erről.
Bíztam benne, hogy a zárójeles résszel nem zavarlak meg, nem jött össze, ez csak ennyi.
Felejtsd el, töröld a memóriából a zárójeles részt, itt van egy rövidített változat:
-------------------
Setup gombot hosszan nyomni, míg a LED világítani kezd.
TV gomb nyomása röviden.
Prog+ rövid nyomása.
6 másodperc múlva elkezd keresni, LED villog.
Ha a TV reagál (programot léptet) Shift gombot röviden nyomni, majd OK.
Ha elkéstünk és a távszabályzó már tovább lépett, akkor a Prog- gombbal elindíthatjuk visszafelé a keresést.
Ha a TV ismét reagál: Shift röviden és Exit.
-------------------------------
Egyébként úgy vettem ki, hogy a Shift lényegében Pause a keresési folyamatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!