Hogy lehet beállítani biosba hogy melyik legyen az elsődleges monitor?
Figyelt kérdés
Vettem egy Asus Gtx1050-es videókártyát meg egy samsung 4K monitort. A videókártya Display kimenetére van kötve a monitor, a HDMI-re a tv. Amikor bekapcsolom a gépet és ameddig tölt addig a HDMI-re küldi a képet, amikor betöltött a rendszer akkor áll csak át a monitorra. Én úgy szeretném, hogy ameddig feláll a rendszer az is a monitoron jelenjen meg. Biosba nem találtam ilyen beállítást.2018. szept. 20. 16:21
1/4 anonim válasza:
Ugyan így van nekem is. Csak most kezd elromlani a monitorom, vagy nem tudom. Villog a ledje, és csak 5 perc után kapcsol be.
2/4 anonim válasza:
Mármint az alaplap BIOS-ának nincs is köze ehhez, a videókártya BIOS-ához pedig nem férsz hozzá.
Régen láttam olyan videókártyát, aminek BIOS-ába gyári programmal lehetett nyúlni, ilyesmit is állítani.
De itt azt írják, hogy nem fog menni:
DVI, HDMI, Display port a prioritási sorrend, utóbbira csak akkor állna, ha a többi üres.
Neked viszont boot közben észleli a TV-ből kiolvasott DDC-infót, amiből "azt hiszi", hogy a TV él.
Ha a TV-t teljesen áramtalanítod, akkor sok esetben "halottnak tetteti magát" (nem ad DDC-infót).
De vannak olyan TV-k, ami még áramellátás nélkül is azonosítja magát, mert a HDMI-kábel 5 V-jából veszi az ehhez szükséges tápot.
Kettő között is van még olyan megoldás, amikor a TV készenlétben nem ad infót, csak működés közben.
3/4 Ypszilon1980 válasza:
Az nem tudom mennyire megoldás, de vannak ilyen videójel megosztó eszközök, amik a képet akár ketté is osztják és akkor minden ugyanúgy jelenik meg minden megjelenítőn.
4/4 anonim válasza:
A HDMI 18 és 19 pólusokra tegyél egy kapcsolót. Addig nem lesz a tévéden semmi, amíg be nem kapcsolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!