Erősítő készítése tranzisztorból?
Elektromosságban jártas vagyok, de az ilyesmiben sajnos nem.
Van itthon 12db bontott tranzisztorom. Egycsatornás kis egyszerű erősítőt szeretnék csinálni, de nem tudom, hogy melyik lenne alkalmas a célra.
Mindegyiknek 3 kivezetése van.
Itt vannak a megjelölések:
C5763
f16c20c
sbli040ct 2db
d13009 2db
s20c40c
200n60p
m2004m
d2058
c5763
02n60p
Egyenlőre ezek vannak, meg persze szokásos egyszerűbb áramköri elemek (kondi,ellenállás stb.)
Tudom, hogy lehet Ebay-en rendelni, már rendeltem is egy komolyabb panelt amire csak be kell forrasztani az alkatrészeket, de addig is gondoltam építek egyet.
A válaszokat előre is köszönöm!
Az otthon épített erősítők kb. 80%-ban a tápegységüknél véreznek el. Egy jó tápot sokkal nagyobb "kihívás" megépíteni mint egy erősítőt. Vagyis az maga az erősítő panel csak egy kis része a teljes hangfrekvenciás erősítőnek.
Először is miről szeretnéd megtáplálni majd? Illetve mit szeretnél vele meghajtani? Végfokot? Fejhallgatót? Hangfalakat?
Ez nem egészen így működik, azok között van kettős dióda, de még IGBT is, plazma TV-ből, vagy ki tudja, honnan.
Amikor én turkálok ilyenek után, szépen egyenként rákeresek az adatlapokra. Ezt a munkát nem mások végzik el, helyettem sem.
Meg amúgy is, nem látok nagy perspektívát az ügyben.
Köszönöm a válaszokat!
Tálegység az van hozzá, rengeteg mindennel meg tudnám hajtani. Van számítógép tápegység,step-up modul,powerbank,18650,ólomsavas 12v akksi stb.
Hangszórót szeretnék vele megszólaltatni, 1db Videotont.
Ezen a félvezetők nem hangfrekis erősítésre valók ahogy azt már előttem is jelezték.
Itt nézz körül, vannak olcsó és jó FET-es kapcsolások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!