Az okostévémen usb-ről nézek filmet, és késik a kép a hanghoz képest. Mit tehetek?
Mit értesz az USB alatt?
1. telefon a külső tárhely, ahonnan a tévéről indítod a filmet?
Ebben az esetben passz, illene lekezelnie a dolgot a tévének megfelelő puffereléssel, hiányzó kodek lehet a gond, amit a tévén nem tudom, hogy lehet-e pótolni.
2. telefonról sima micro USB-USB kábellel küldöd át a képet a tévére?
Ebben az esetben az USB kapcsolat túl alacsony átviteli sebességére tippelek. Hogy ez kábelcserével megoldható-e, passz. Ha a teló (vagy a tv) csatlakozása nem tud gyorsabbat, akkor bukta.
3. Telefonra MHL (USB to HDMI) kábellel van dugva a tévé?
Ebben az esetben az MHL csatlakoztatás minősége lehet szerintem az egyetlen gond. Feltéve, hogy amúgy a telón ugyanazt lejátszva nincs csúszás, mert akkor a teló videólejátszójának kodeke lesz a hunyó.
Ja hogy laptopról, nem telóról.
Laptopon nincs HDMI kimenet?
Milyen videokimenete van?
Na, mindenek előtt pontosítani kéne, mit jelent, hogy USB-ről nézed.
"Okostévére" dug egy pendrive vagy HDD-t és a TV saját médialejátszóját használja szerintem.
Vagyis használná, csak túl gyenge a processzor az adott fájl feldolgozására. Ezért is utálom egyébként az okostévéket, amikor még a saját menüje is lassú, várni kell rá.
Agyrém, hogy a régi TV-k legalább gyorsabbak voltak, viszont nem okoskodott feleslegesen, pazarolva az erőforrásokat olyasmikre, ami nem is lenne fontos.
Egyébként TV és boxoknál, ha lehet ilyet mondani, leginkább alap az MPEG tömörítés, miután a digitális műsorszórás is MPEG-2 vagy MPEG-4, tehát ahhoz biztosan van benne dekóder (régebbi TV-k nem tudták az utóbbit).
DivX is támogatott általában.
Hangsávval is sok gond szokott lenni, DTS hangsáv például eléggé mumus.
De már egy szimpla mkv fejléctömörítés is kiakasztja a tévélejátszók 99%-át, régebbiek mindegyikét. Márpedig mkvmerege-ben évekig alapbeállítás volt ez a tömörítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!