Házimozit össze lehet csatlakoztatni számítógéppel úgy hogy minden hangfal szóljon?
Van egy 5.1-es házimozim, van rajta rca kimenet, video kimenet, es egy hdm kimenet.
Rá dugtam rca jack kábellel gépre és csak az jobb es a bal front szól, a center es a hátsó kettő nem. Alaplapom támogatja az 5.1 et.
Hiába támogatja, ilyen házimozinak nevezett egyszerűbb készülékeken csak L-R bemenet szokott lenni, vagyis csak sztereó jelet fogad, ami legfeljebb hamisítani tud úgy, hogy szóljon a többi hangszóró is.
Tehát egyfajta áltérhatás, kibővítés, amit a menüben esetleg be tudsz valahol állítani.
Valódi 5.1 hangzást csak DVD-ről biztosít, ez a fajta konstrukció.
Típust véletlenül sem írsz, de ezt már megszoktuk itt.
Alaplapról többféleképpen hozható ki az 5.1:
- 3 db sztereo jack aljzat (6 analóg csatorna).
- optikai kimenet
- HDMI
Tudom, egyik ügyfelemnek is ez volt az óhaja, a házimozi menüjében volt valami beállítás, amivel ki lehetett terjeszteni a sztereót 5.1-re.
Viszont annak típusára már én sem emlékszem, beállítására sem.
A linken lévő szerkezet megfelel a feltételezésemnek, vagyis csak sztereó bemenet van rajta.
Vagy úgy lehetne használni, hogy USB-re dugsz pendrive vagy HDD-t és a házimozival játszod le.
Elképzelhető, hogy még a képminőség is jobb lenne, mivel a célhardverek elvileg / általában jobban oldják meg ezt a dolgot.
Helyedben én inkább így oldanám meg, noha én is inkább számítógéppel használom (így kényelmesebb a letöltés --> azonnali lejátszás is), de itt a hang is meg van oldva rendesen.
Én értem, miről beszélsz, de szerintem te nem annyira érted az itteni problémát. Megmutatom képen is:
Ez egy másik típus, csak azért mutatom, hogy ezeken nincs más, a kimenetek vannak még:
Érted most már, hogy a hangkártya driverének ehhez semmi köze? Sztereó jel jön ki a PC-ből és az megy a házimoziba, mert más nem mehet. Ja, még monó is mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!