Antenna erősítő használható így?
Üdv. Adott egy árammal működő "antennaerősítő", ez van ráírva. Befele egy koax megy és kifele is az jön. Ha rákötök egy kábeltv koaxot (digitális + analóg is jön rajta) akkor azt felerősíti? Ill 12v-al müködik szóval ha dugok rá 12v adaptert akkor azzal is jó lesz?
Előre is köszönöm a választ!
Ha arra gondolsz, hogy régi erősítő mit szól a digitálishoz, az teljesen mindegy, mert csak a moduláció digitális, az RF-vivő pont olyan, mint régen.
Ami számít, az erősített sávhatár, vagyis frekvenciatartomány.
Továbbá antennaerősítőkhöz egyszerű trafós tápokat szoktak inkább mellékelni, a zavarvédelem miatt. De kipróbálni lehet éppen, bármivel.
Médiabox esetén, ha valaki igényt tart az interaktív szolgáltatásokra, akkor visszirányos erősító szükséges, mint például:
Szimplán TV esetén mindegy, mivel TV-tuner nem kommunikál visszafelé.
TV-elé inkább visszirányú szűrőt kell beiktatni, hogy a jel a TV-t se zavarja, illetve a TV se terheljen rá impedanciával a visszirányra feleslegesen, vagy netán valami alacsonyfrekvenciás hálózati vagy bármilyen zavarral, tápimpulzusokkal stb., ami a kábelmodem visszirányát rontaná.
Hogy mitől függ?
Attól, hogy az 12V-os adapter AC vagy DC
Attól, hogy ha DC, akkor polaritás helyesen kötötted-e be
Attól, hogy az erősítő sávszélességébe belefér-e az a jel amit erősíteni akarsz
"Én vettem, jalcor."
Hogy megfejtsem a titkosított írásod, rákerestem, hogy mi a franc ez a jalcor antennaerősítő? Már majdnem azt hittem, hogy szerinted az erősítő "konvertál", amitől kezdett lassan emelkedni a vérnyomásom.
Ja, Alcor set top box?
Konvertálás mondjuk arra is kicsit erős kifejezés, mert inkább demodulál, utána dekódol, de az biztos, hogy visszirányba nem kommunikál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!