Van egy technics erősítőm. A baj az hogy a végfok kiment. De a tranzisztor is forró. Ennek helyettesítőjére lennék kíváncsi? Mivel lehet helyettesíteni?
"De a tranzisztor is forró."
A végfok vége a végtranzisztor, tehát kicsit érdekes már a fogalmazás is. Ráadásul a tranzisztorok világában ez gyakran úgy működik, mint az emberi világban: amíg van hőmérsékleted, az egy jó jel, mert az csak a működésed egyik mellékhatása.
Ráadásul te mit szólnál, ha csak úgy eldobnának téged is, életfunkciókat ellenőrző vizsgálat nélkül?
Tranzisztort sem dobunk el, míg meg nem vizsgáltuk.
"az említett tranyok jók azt ellenőriztem. de nagyon forró az egyik. sb1187 es. szóval ezért gondoltam azokat is cserélni."
Szerinted attól fog megszűnni a melegedés, hogy egy hibátlan tranyót kicserélsz egy másik hibátlanra? Egy tranzisztor vagy jó, vagy nem jó, nincs középút. Végfoktranzisztor általában C-E zárlatos szokott lenni, amikor rossz.
De nem tudom, nekem az ilyen dolgok már emberfelettiek, mint másik fórumon is PC-tápban talált az ember egy megviselt 7,5 ohmos ellenállást. Igaz, a festése megégett, de fémréteg kiválóan tartotta az eredeti 7,5 ohm értékét.
Az ember ezen küzdött, hogy nem kap bele másik ilyet, ettől remélve, hogy majd beindul a táp.
De mitől, ha a régi is pont annyi, mint az új? Felfoghatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!