Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Használhatom elöerösitökent...

Használhatom elöerösitökent ezt a tipust?

Figyelt kérdés
Szép estét! Van egy sony str-de400 asztali erösitöm. Ezt szeretném használni a végfokomhoz. Ez lehetséges? Az lenne még a kérdésem, hogy az elö erösitö olyan mint a keverö? Vagyis hasonlo e a szerepe?

#Elöerösitö
2018. aug. 27. 22:13
 1/6 anonim ***** válasza:

"Az lenne még a kérdésem, hogy az elö erösitö olyan mint a keverö?"

Nem.

A keverő feladata több jel eggyé keverése.

Az előerősítőé meg a kisjelű - mikrofon, hanglemez hangszedő - jelek vonalszintűvé erősítése.

A Sony str-de400 (kézikönyv: [link] ) meg nem csak szimplán egy "asztali erősítő", hanem egy AV receiver, házimozi-erősítő. Arra szolgál, hogy DVD/Bluray lejátszót, set top boxot/tunert/TV-t, CD lejátszót köthess rá és halgathasd a házimozi hangfalakkal (szóval végfok van benne). Nem épp előerősítő, se nem keverő.

2018. aug. 28. 01:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Oké. Ezt eddig is tudtam! De én egy 1300 végfokot akarok össze kötni vele, hogy a jelet abbol kapja,ha lehetséges. Még valaki???
2018. aug. 28. 07:51
 3/6 anonim ***** válasza:

1300 értelmetlen.

Másik témában írod:

waudio 1300

Ez már közelít, de a többit nekünk kell kitalálni, precizitás hiányában:

W audio EP1300

Tehát ez pusztán végfok, szintszabályzókkal.

Ahogy szintén említettem a másik témában, a Sony L/R magnókimeneteire rá tudod ezt is, ami szabályozatlan vonalkimenet, viszont hangszínt sem szabályoz.

Továbbá érzek itt egy kis fogalmi zavart. Téged valószínűleg csak az erősítők forrásválasztó, esetleg hangszínszabályzó képessége érint vagy érdekel.

Keverő kicsit más fogalom, azt valószínűleg nem is akarod.

2018. aug. 28. 08:27
 4/6 anonim ***** válasza:

"Oké. Ezt eddig is tudtam!"

Kedves kérdező, nem, nem tudtad.

Akkor nem kérdezted volna meg.

"De én egy 1300 végfokot akarok össze kötni vele"

Egy micsodát?

Ja közben látom a #3-as válaszoló kiderítette - a Sony str-de400-nak van vonalkimenete, azt rákötheted az "1300-as" végfok vonalbemenetére. De ettől ebből nem lesz keverő, se nem előerősítő. Maximum a különböző források között tudsz választani.

#3: Melyik témában hivatkozott a "Waudio 1300"-ra a kedves kérdező? (Talán így megértem az indítékát, és jobb segítség nyújtható neki.)

2018. aug. 28. 10:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez volt a másik téma.

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..

Érdekes egyébként ez az oldal, a felhasználókat direkt buzdítják ugyebár, hogy mindenre írjanak ki új kérdést.

Ezáltal viszont néha feleslegesen szívatják a válaszolókat, de a kérdezők trehánysága miatt, mert ők meg nem ismerik a fórumok illemszabályait.

Ennek ugye az lenne a lényege, ha egyik témában választ kapott, akkor azt jelezze a másikban is, hogy ne törjék magukat az újabb válaszolók, potyára.

De a kérdezők ritkán ilyen figyelmesek, sajnos.

Másik, de az már egyenesen baromság: a főcímnek kérdőjelre kötelező végződni, különben nem engedik kiírni.

Erre a kérdezők odanyomnak egy kérdőjelet, akár a kijelentő mondatra is, tökmindegy neki.

Azután én is csodálkozom, mi ez a sok hülye kérdés itt, ami nem is kérdés, csak kérdőmondat a vége?

Csak azért írtam most le, megragadva az alkalmat, hátha elgondolkodnak esetleg az üzemeltetők, hogy talán inkább az emberi hülyeséghez kellene alkalmazkodni a szabályokkal, mert ez így nagyon hülyén jön ki.

2018. aug. 28. 10:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Már ragályos, én is belezavarodtam:

"...mi ez a sok hülye kérdés itt, ami nem is kérdés, csak kérdőjel a vége?"

Meg kihagytam egy kettőspontot is az elején.

2018. aug. 28. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!