Ki javítja meg a becsíkozódott plazma tv-t?
"Ki javítja meg a becsíkozódott plazma tv-t?"
Ha kijelzőhibás, akkor senki.
Egyébként Panasonic és Samsung plazmákban nem nagyon szoktak egyforma IC-k lenni. Más kijelző, más meghajtás. Látatlanban nem zárom ki, de én meg pont nem tartom valószínűnek.
"SMD technológia, nagyjából nem forrasztható szerviz körülmények között."
Csak manapság már mások a szervizkörülmények is, sőt nem is pont csak azon múlik. Például én is megcsinálok olyan SMD-munkákat, amit 20 éve nem gondoltam volna, hogy valaha meg fogok csinálni.
Aki megreked a fejlődésben, annak persze nem fog menni.
Plazma buffer IC-k cseréje is megoldható egyébként.
"Mivel a kiijelző sértetlen , hozzá sem értünk ezért gondolom..."
Jó vicc. Kijelzők nem csak külső behatásra szoktak meghibásodni és nem csak látható sérüléssel. Pláne az LCD-k. De plazmánál sem feltétel, hogy be kell törnie.
Logikusan gondolkodva én azt hittem, hátha közlöd előbb-utóbb, milyen hibát állapított meg a szerviz. Konkrétan, minek a hibáját?
De eddig itt még csak a saját laikus feltételezéseid láttam, aminek semmi alapja, plusz még vicceskedsz is.
Persze, hányszor tévedtem már ezen a fórumon, amikor ésszerű reakciót vártam egy kérdezőtől...
Márkaszerviz nem mérvadó, mert ők általában csak komplett panelokat cserélhetnek, ráadásul a plazmákról már le is mondtak, vagy legalábbis nem szívesen foglalkoznak vele. Nehézkesebb, körülményesebb.
Ehhez képest vannak nekik a garanciális LCD-k bőven, amivel sokkal könnyebb bánni.
"be se vigyem mert NEM javítható!"
Mondták azt is, hogy tapasztalataik szerint kijelzőhiba, vagy ezt a részét elfelejtetted nekünk megemlíteni?
Szerintem tedd fel a kérdést ezen a fórumon:
Itt ugyanis előfordulnak plazma TV javításában is tapasztalt szakemberek.
Nyilván legjobb lenne megvizsgálni, de hátha megmondják neked távolról is, hogy javítható-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!