Árt a tv-nek és a beltéri egységnek, ha úgy van kikapcsolva hogy a hosszabbító simán ki van húzva a konektorból?
A TV egy Panasonic LED tv, a beltéri pedig egy Amiko HD 8260+.
A tv és a beltéri sincs kikapcsolva, hanem menet közben egyszerűen ki van húzva az áramból. (mintha áramszünet lenne)
Amikor a hosszabbítót visszadugjuk az áramba automatikusan bekapcsol a tv és a beltéri is magától, nem kell mindkettőt külön bekapcsolni.
Nem árt neki, pont amiért írod. Furcsa is lenne, ha már egy áramszünettől elszállna.
Ugyanez visszafelé sem probléma.
Megjegyezném, hogy javítom is ezeket a szerkezeteket, tehát részletesen ismerem az áramköröket. Mi több, még a saját plazma TV-m is relével vezérelt, számítógépről. Elalvás esetén pedig azzal együtt lövődik le, miután én öntudatlan állapotba kerültem.
Köszönöm a választ.
Tehát akkor az sem ártana neki, ha vennék egy ilyen távirányítós konnektort:
Ehhez volna csatlakoztatva a tv és a beltéri hosszabbítója, és egyszerűen a konnektort távirányítóval kikapcsolnám? Akkor ugyan úgy menet közben szűnik meg a tv áramellátása.
Egészen véletlenül egy hasonló aljzatot berheltem szét én is (ócskapiacon párszáz Ft, távszabályzó nélkül), amit két szál vezetéken vezérel a számítógép, abba van dugva a TV és erősítő.
Praktikus volt így megoldani, mert adott egy kész egység, nem kellett barkácsolni. Csak az elektronikába nyúltam bele, optocsatoló, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!