Milyen koax elosztót (splittert) vegyek?
Úgy néz ki, hogy vennem kellene egy splittert, de valami jó minőségűt, mert amit rendeltem eBay-ről, az nem jött be. Papíron 5-2400mhz-ig működik, műholdas, és mindent közvetít is, csak éppen HDMI kábelen keresztül nem tudok TV-zni a mediaboxról, csak SCART-ról, és ezt igazolja a mediabox "Műszaki tesztje" is, jelzi, hogy gyenge a jel, és sikertelen a kapcsolat, ami nem hat ki a csatornákra, de figyelmeztet.
A padláson 4 felé kell elosztanom a fő kábelt, de nem tudom, hogy vegyek 1 darab 4-es elosztót, vagy 3 darab 2-est, és 5-1000mhz-ig, kábeles elosztót, vagy 5-2400-ig, műholdast. Olyat hallottam, hogy minél nagyobb a frekvencia, annál jobb. Tudni szeretném egy hozzáértőtől, hogy mégis milyet vegyek
Ha elolvastad volna a válaszom a másik témában:
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..
Akkor rájöhettél volna, hogy felesleges volt ezt a témát megnyitni.
Szakmai szempontból nézve butaságot állítasz, de ezt már elmagyaráztam.
Ne fáraszd magad.
Vannak, akik addig-addig kérdezik ugyanazt átszövegezve, ameddig azt a választ nem kapják, amiről már a kérdés feltevése előtt eldöntöttek, hogy csak az lehet a megoldás.
Találtam itt régi 2-es elosztókat, és vannak köztük olyanok, hogy az egyik kimenet "tap-06db". Ez mit takar?
Ismerem a diplexereket is, és tudom, hogy a modem-tv helyzetnél szoktak játszani, hogy a TV több jelet kapjon.
Meg tudnátok mondani, hogy hogy kábelezzek be? Itt vannak a tudnivalók:
Rendelkezésre áll:
4 darab 2-es splitter (5-1000mhz)(valamelyiken van valami -120db rfi, valamelyik -110db rfi, ez nem tudom, mit takar)
2 darab 2-es splitter, amiknek az egyik kimenete "tap06db", de ezekből is az egyiken -120db rfi, a másik -130db rfi van)
1 Connect box
1 HD Media Box (HD TV-hez kapcsolódik)
2 darab TV (sima kábellel)
Összesen 3 TV-nk van.
A padláson jön a fő kábel, na onnan mit osszak hova, milyen elosztót használjak hova?
A lényeg még annyi, hogy a Media Box, és a Connect box egy helyen, a nappaliban van, oda le kell menjen egy kábel, és lent kell kettészedni, lehet, hogy erre való az a "tap06db" vacak. A 2 darab TV-hez két külön helyre megy le 1-1 kábel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!