Xbox 360 vagy PS4 mozgásérzékelőkhöz ért valaki vagy van tapasztalata?
A fagyi vagy nyalóka kontrollert magában szerintem nem használja táncolós játék, elvileg abban egy mozgás és sebességérzékelő van csak, talán a kézmozgást lehet vele követni valamennyire. Szőnyeggel kiegészítve láttam.
A táncszőnyeg az első igazi táncos kiegészítő és a legegyszerűbb is, de cserébe nagyon pontos. Gyakorlatilag a szőnyeg fel van osztva 9 egyenlő részre mint egy számológép számai, a középső általában semmi. Amelyikre rálépsz azt veszi be a gép. Az ilyen táncos játékoknál nem is a tánc fontos hanem hogy pontosan leismételd a képernyőn megjelenő pontokat a szőnyegen. A Dance Dance Revolution c játékok hozták meg a népszerűségét.
A második a sima (playstation) kamera egy fokkal jobb ha a táncélményre vágysz. A technológia nem új csak kifinomultabb mint régen. Gyakorlatilag a kamera a hirtelen változásokat próbálja követni az előtérben vagyis a mozgó embereket. Ez elég pontatlan, de a táncolós játékok figyelembe is szokták venni és általában csak nagyjából kérik a képernyőn található mozgás ismétlését. Ha ketten táncoltok nagyon könnyű összezavarni a kamerát, ugyanis ha egymásba csúsznak a mozdulataitok akkor el szokta veszíteni ki melyik és hol kezdődik. A Just Dance sorozat az egyik legismertebb kihasználója.
A Kinectet pont emiatt találták ki, teljes mozgáskövető kamera. Személy szerint felismeri az embereket és három dimenzióban követi őket. Ötvözi a pontosságot az élménnyel. Gyakorlatilag a táncolós játékok amikben igazán remekel ott viszont nincs vetélytársa. A hátránya, hogy az Xbox 360as Kinect volt igazán népszerű, az Xbox Oneost kukázták, tehát csak régebbi dolgok közül választhatsz (és emlékeim szerint elég sok helyet is kér, talán 2m-re kell állni tőle). A Dance Central sorozat (főképp a harmadik rész) minden hasonló próbálkozást szénné aláz.
Árban elvileg a sorrend ugyanaz mint ahogy említettem őket. A Kinect a technológiából adódóan még használtan is általában drágább mint egy PS4 kamera. Szőnyeget nem tudom mennyire lehet kapni, az elég kifutott technika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!