Stereó, vagy házimozi?
Szerintetek melyik szól jobban, szebben élvezhetőbben?
Viszont a teljesitmény nem elhanyagolható!
jelenleg egy Sony F419R illetve egy pár Sony SS-MF515
hangfalakkal, de bőviteném, csak nemtudom milyen irányba induljak meg. esetleg még kettő pár hangfal ezekből a tipusokból az erősitőhöz? vagy egy komplettt új rendszer?
Rákötve:
Tuner
Deck
bakelit
equalizer
dvd
Tv
ezeket jó lenne ha foganá az új kiszemelt, inkább Sony márkában gondolkozok vagy Yamaha.
Köszönöm az építő jellegü hozzászólásokat!
Én a helyedben hagynám ezt a két gyenge Sonyt, ezt a rendszert nincs értelme bővíteni, mert zsákutcába futnál vele.
Ha szóba jön a használt, azzal sokat segítesz magadnak, minőségi cuccokhoz juthatsz hozzá annyiért, amennyiért újonnan csak a középkategóriából válogathatnál.
+ Ha ezen a rendszeren hallgatsz zenét, akkor semmiképpen nem szerencsés dolog házimozi hangfalakat, agy 5.1-et venni. Jobban jársz, ha a sztereónál maradsz.
UI.:
Fel sem kéne merülnie semmiféle torzításnak, hiszen a jó rendszer lényege az, hogy ne hagyjon kívánni valót maga után. Szóval az equalizer olyan, mintha a kakit akarnád polírozni. Fényes lesz, de attól még kaki marad. Eq helyett inkább a jobb rendszerre koncentrálj. :)
A jelenlegi Sonykat add el, nem itt kezdődik a jó minőség. Sony, Yamaha helyett mást ajánlanék, ezek nem különösebben jók.
Zenehallgatáshoz sztereó. Az is tud térben szólni, ha jó a rendszer, igaz nem úgy, mint az 5.1.
Amit ajánlok;
Erősítő Vincent sv-227 ez a minimum szint, ami már tényleg jól szól és nagy sztereó színpadképet kapsz.
Hangfal;
innen keződik:
ami pedig már tényleg igen jó (nem ismerem az anyagi lehetőségeid, ezért linkelem ezt is):
meg fogsz lepődni, milyen az igazán jó minőségű rendszer hangképe. Lenyűgöző.
Lejátszónak én a következőt használom:
Cayin N5ii ez most kifutó modell kb 299EUR (100eFt) körül kapható, valóban HiFi lejátszó, internet streaming/digitális rádió képességekkel. Hónapokig nézegettem, amíg ennél kötöttem ki.
A bakelit, FM tuner, deck, CD halott, most ezek a minőségi digitális lejátszók viszik a pálmát. Nem fogod megbánni, ha beruházol egyre, mert minden eddigi eszközödet helyettesíti.
"A bakelit, FM tuner, deck, CD halott, most ezek a minőségi digitális lejátszók viszik a pálmát."
Lol, kicsit el vagy tájolva. A CD még mindig nem halott, a bakelit pedig most éli reneszánszát, és még mindig szebben szól, mint a digitális.
Menj be egy Media Marktba, tele vannak a polcok újrakiadott vinylekkel.
A tuner az egyetlen, ami helyén van az állításodban. Az tényleg halott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!