Bluetooth hangszórót, ha párosítok egy mp3 lejátszóval, akkor miért csak a hangszórón tudom a hangerőt állítani?
A lejátszó:Sony NW-A45, a hangszórók amivel próbáltam:Connect it, Samsung, Lab31.
Pontos típust most nem tudok írni, de ha ez fontos, megírom azt is.
Azt vettem észre, hogy ha nem automatikusan csatlakozik, hanem manuálisan csatlakoztatom, akkor működik a lejátszón is a hangerőváltoztatás.
Azért, mert az automatikusat lehet nem érzékeli a hangszóró mp3 lejátszónak, csak egy pendrivenek
vagy
az mp3 lejátszó fejhallgatóra van kitalálva, nem pedig hangszóróra, ezt nagyon nehéz elmagyarázni, az a lényeg, hogyha 2 ilyen fekete karika van a csatlakozón, akkor nem megy be olyan mélyre és csak a zenét érzékeli, azt, pedig hogy a hangerőt kell állítani azt már nem.
Ezért sem javaslom hangosításra az mp3 lejátszókat, előfordulhat ilyen
Ezt valóban nem annyira értem, mert milyen csatlakozó nem megy bele? Bluetooth...
Sajnos ebben nem nagyon vagyok otthon.
De azért a lényeget értettem, köszi a választ.
A lejátszó a fejhallgató erősítő fokozat erősítését állítja. Ha a digitális hangon matekozással csökkentené a hangerőt, akkor egyre rosszabb lenne a minőség, ahogy halkítod, mert egyre kevesebb bit áll rendelkezésre a hullámforma leképezéséhez. Csak egy példa: egy 0dB-ig kivezérelt jelet (hangosabb nem lehet) le akarsz halkítani 25dB-el, mert épp olvasni akarsz, és csak háttérzenének kell. Teljesítményben ez kevesebb mint 1/300-ad része az eredeti jelnek (a fül logaritmikus), a kimenet feszültségszintje 1/17-ed része az eredetinek. Ilyenkor már a jelformát visszaadni nincs 32767 értéked (tudom hogy összesen 65536, de a jel pozitív-negatív félperiódusokból áll), csak 1927. Ez már brutális minőségromlás. (Nem véletlenül dolgozik az összes digitális hangkeverő eszköz belül 32 bittel)
Ha így küldené át a Bluetooth hangfalra, kivágnád a kukába olyan szarul szólna kis hangerőn.
Egyszerűbb, ha az eredeti hangmintákat küldi át, és a hangerőszabályzást megoldja a BT hangszóró, valami hasonló módon, mint a lejátszó a fejhallgatókimenetnél.
Jó, igen, ezt a részét értem.
Akkor ezek szerint mikor magától csatlakozik, akkor fülhallgatóként érzékeli és amikor manuálisan csatlakozok, akkor meg hangszóróként, ilyenkor azért tudok hangerőt változtatni?
Egyébként a bluetooth fülessel nincs ilyen gond, mert ott rendesen működik a hangerő állítás, mind a lejátszón, mind a fülesen.
Én egyébként eddig is azt hittem, hogy valójában mikor én a lejátszón állítok hangerőt, akkor ugyanúgy a bluetooth hangszóró hangerejét vezérli, nem tudtam, hogy kétféle mód lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!