Fiatalok és a Hi-Fi?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ez a kérdés a mai fiatalokhoz szólna, hogy ti min hallgattok zenét? Egyszerűen a korosztályomban rengetegen vannak akik imádnak zenét hallgatni, de nagyon igénytelenek, lehúzzák ezt a gyönyörű hobbit..

128-as mp3-ak, tescos 500ft-os füles, genius 2.1-ek, na meg a manapság divatos bluetooth hangfalak, ocsmány hangminőséggel.. Pedig a keretük meglenne rá. Hi-Fisek nektek mi erről a véleményetek? 16/f

2018. júl. 1. 21:09
 1/9 anonim ***** válasza:
33%
Nagyon unalmas lehet az életed, ha tényleg ez a legnagyobb problémád.
2018. júl. 1. 21:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én itthon számítógéphez egy Genius 2.1-et hajtok, tudom, hogy nem a legjobb, de anno erre volt egyben keret, illetve nekem kellemes a hangzása azóta is. Telefonhoz egy Razer fülhallgatóm van. Lehetne jobbakra pénz viszont másra gyűjtök, még ha nagyon lassan is. 320 alatt én se hallgatok zenét, csak melóhelyen de ott kb tökmindegy.

Én is rosszul vagyok attól mikor üvölteti valaki a mocskát valami hulladékból (mert van ahogy minden zene az) úgy, hogy torzít meg zörög a műanyag(?) mint a veszedelem, és nem érdekli "csak hangos legyen".

Én jó dolognak tartom ezeket a bluetooth hangszórókat. Jobb meg hangosabb tud lenni mint a telefon. Jó, nyilván nem a legolcsóbb.

Nem vagyok ráfüggve a lehető legjobb minőségre, de azért van egy szint...

22/f

2018. júl. 1. 21:44
 3/9 fotoszintézis ***** válasza:
100%
Számítógépen egy drágább fejhallgatóval, telefonon egy olcsób fülhallgatóval.
2018. júl. 2. 02:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, ez a hangerő/torzított basszus hajhászás engem is nagyon irritál, sajnos ott tartunk, hogy valakinek ez a "jó hangzás" :(
2018. júl. 2. 08:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Van egy profi külső hangkártyám (Roland UA-25EX), az van összekötve a 80-es évek közepéről származó receiver egyik szabad bemenetével.

Amit lehet, tömörítetlenül hallgatok, amit nem lehet, 320, esetleg 256 kbps mp3-ban

2018. júl. 2. 08:51
 6/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
40%

De most komolyan ez a legnagyobb gondod?

Én szinte mindenkinél azt látom, hogy a 6 colos mobilján hallgatja a zenét, közben meg összeakad a kábellel mikor veszi elő a telót a zsebéből, mert Iphone-ra van pénz, de egy bluetooth fülesre nincs.

Metrón aki utazik sokat, sok értelme nincs a csúcshangzásnak, a sok zaj úgyis eltorzít mindent.

Szerintem telón gáz zenét hallgatni, ha a füles fejhallgató, az undorító. Minimun legyen fülhallgató.

Az, hogy kinek recseg, ropog az legyen annak a baja, aki hallgatja.

Nem is igénytelenség szerintem ez sokszor, hanem menőzés. Már lassan ez is egy divat, hogy a füleden van valami, aminek a kábele belelóg a zsebedbe.

2018. júl. 3. 06:26
 7/9 Isti1976 ***** válasza:
100%

Cayin N5ii hordozható Hi-Res lejátszó,

[link]

ajánlom figyelmedbe. Mellé egy jobb Sennheiser fejhallgató, legjobb egy szimmetrikus (bal-jobb csatorna külön, 4 pólusú, nem 3) bemenetű.

Ez a hordozható rendszer 150eFt körül kihozható.

A szobai rendszer Vincent SV-237mk csöves-hibrid erősítő, a Cayin a jelforrás és Audio Physic hangfalak mellé. Elképesztően szól, ez már nem olcsó, viszont ár/minőség mutatója jó.

A minőségi zenehallgatás egyik nehézsége, a minőségi zene ritka; minél jobb a rendszered annál jobban kijönnek a stúdiómunka/felvétel hibái.

2018. szept. 3. 23:16
 8/9 anonim válasza:

Szia!

Na igen. A csajomnak vettem két technics "tornyot" (erősítő és rádio)a 80-as évekből (a nappaliba és a felső szobába). A hangfalakat én követtem el Somogyi 16cm mély és Tonsil magassal. 320 mp3 és flac, és sok utazásos film. Vállalható a hangja. 44F, már nem fiatal.

2018. nov. 10. 17:18
 9/9 anonim válasza:
A magam 38 évével már én sem vagyok fiatal. De leírhatom a tapasztalataimat a mi fiatal korunkból, és a meglátásomat a mai kor gyermekeiről. Nekünk anno nem volt sok választásunk a hordozható zenelejátszókkal kapcsolatban, volt a walkman, később megjelent a discman. A mai fiatalok már jóval több forrásból hallgathatnak zenét (mp3 lejátszó, telefon, ipod, Hi-res). A házi hifi rendszerre nem volt pénzünk, de nem is igazán volt igényünk minőségi zenére, csak hangerő legyen meg mély basszus. De be kellett érnünk a nagynevű márkák neveiből kombinált és hamisított rádiós 2 kazettás magnókkal. Majd később, mikor már elkezdtem dolgozni és lett egy kis pénzem, meg tudtam venni azokat a cuccokat, amikre tizenévesen vágytam. Deck, erősítő, hangfal. Persze nem az igényesebb darabokat. Ahogy múlt az idő, a decibelvágyunkat felváltotta a minőségi zene, hangzás utáni vadászat. Persze a jobb komponensek drágábbak is voltak, ezáltal jelentős összegeket áldoztunk a hifi oltárán. De mindig megérte, mert cserébe egyre jobb és szebb hangzást kaptunk. Igazából, milliókat lehetne költeni egy gondosan felépített rendszerre, de meg kell húzni egy határt. Mert egy bizonyos idő után, az ember életében már más dolgok kerülnek a fókuszba. Hogy a mai fiatalok miért igénytelenek a zenehallgatás terén? Mert még nem értek meg rá. Majd ha ők is megélik azt az "evolúciót", amit mi is, és szerintem minden előttünk lévő generáció, keresni és értékelni fogják a minőségi zenét.
2018. nov. 20. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!