Milyen manapság egy átlagos tévékészülék?
Én azért átlagnak még mindig inkább a 82cm full hd nem smartot mondanám.
Mert még mindig van akinek képcsöves van.
80-110 cm közti Full HD, 100-400 Hz közti képfrissítés, 1 db Scart-, 1 db USB- és 2 db HDMI- csatlakozó, és nem smart tv.
A #2-esnek igaza van, az #1-es viszont nem tudom, hogy melyik világban él, 110-150 cm közti méret igencsak átlag feletti, kissé már luxuskategória!
Ez az, hogy a fórumok látogatói kicsit más világban élnek, mint például én, aki javítom ezeket a TV-ket, sokat járok lakásokba is, nyugdíjasokhoz, átlagos dolgozókhoz, vagy attól eltérő (akár lefelé vagy felfelé) helyzetűekhez is.
Igaz, hogy mostani készülékek kevésbé javíthatók helyszínen, illetve az emberek is mobilabbak, bedobják a TV-t az autóba, vagy épp a hóna alá kapja.
Ahogy régen az 51 centis képcsöves volt a sláger (vagy népi TV), ma a 32 collos, legegyszerűbb típusok a leggyakoribbak. Vestel variációk gyakoriak, meg utána a Samsung, LG stb.
Kedveltem az 51 centiseket is, mert szükség esetén könnyű volt szállítani nekem is.
A mostaniak pláne jók, pehelysúlyú versenyzők, mármint a többség, hiszen vannak fajsúlyosabb darabok is, néha még plazma is.
De gyakori a 40 collos LCD is, abból is nagyobb arányban az egyszerű tudásúak.
Nekem sajnos "átlag alatti" tévém van: Samsung Slim Fit, síkképernyős, keskeny képcsöves, 72-es képátlójú, 12 éves.
Eszembe sem jutott volna eddig lecserélni, de mióta médiabox van a kábeltévéhez (meg ugye HD adások), hiányoznak bizonyos funkciók, amik az új készülékeken megvannak és a képbeállításokkal is állandóan küszködöm.
Úgyhogy előbb-utóbb csere lesz belőle, pedig nem szívesen teszem, mert nekem remekül beváltak az öregebb műszaki holmik, hiszen azok akár évtizedeket is kihúztak javítás nélkül, ellentétben a mostaniakkal..
Jah, hát igen, a súlya.. Nagyon nem mindegy, mert költözésnél leemeltem a kb. 40 kilós tévét az állványról és összerogytam alatta...(50 kiló voltam és beteg).
A tévét sikerült megmentenem, de a karomat alig tudtam kihúzni alóla. Egy darabig csak hevertem alatta tehetetlenül..:)
Én a családi tapasztalatot tudom mondani. 80-110 centi, a családban mindenkinek ebben a tartományban van jellemzően LG vagy Samsung. Egyik sem Smart, nincs rá szükség. Mindegyik FullHD. Viszont a legközelebbi TV vásárlásnál én egy 108 centis LG Smart UHD-t tervezek venni.
Szerintem a 130-140 centi már nem feltétlen átlagos, inkább már kicsit az átlagon felüli kategória (nincs mindenkinek szüksége rá, és drágábbak).
"Egyik sem Smart, nincs rá szükség. ... a legközelebbi TV vásárlásnál én egy ... Smart UHD-t tervezek venni."
Ha nincs rá szüksé, hogy Smart legyen, akkor miért? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!