Miért mondják a hifiket érdemes megcsináltatni? DVD/BLU-RAY/VHS lejátszókat nem?
Olvastam interneten mai napig azt írják a fórumokon, a kazettás, bakelites, CD-s, stb hifiket érdemes meg csináltatni. Jó hangja van a bakelitnek, kazettának meg más hangzása van mint egy CD-k ezért jó, meg persze retro.
Na de a DVD/BLU-RAY/VHS lejátszókat recorderekre már azt mondják nem érdemes meg csináltatni mert elavult. Miért elavult egy DVD VHS hogy egy magnókazetta CD nem az?
Miben más filmnézésben vagy zenehallgatásban ezek az adattárolók?
Vhs, ugyanúgy, mint a magnószalag, hamar tönkremegy. Nem értem, mi a búbánatnak kell még ezt tagadni?? Még a sima tárolástól is kopik szét a rajta lévő kép/hang, ha pedig sokszor lejátsszák, akkor meg pláne.
A dvd-t, meg a cd-t nem mondanám elavultnak, még ma is sokan használják, a megnókazettát viszont senki sem dicséri, aki jártas ebben a témában, nem tudom, ezt honnan szedted.
Minden, ami szalag, és mágneses, hamar gyenge minőségűvé válik, főleg, hogy eredetileg sem volt olyan világmegrengetően jó. A magnókazetta a kompromisszumról szól, a minőséget feláldozták a könnyen kezelhetőség oltárán.
A bakelit/vinly lemeznél viszont még mindig nem találtak ki jobb minőséget produkáló hanghordozót. És valószínűleg nem is fognak, mert a digitális a jövő útja, ami elméletben mindig rosszabb lesz, mint az analóg, csak ezt már nem fogja meghallani senki.
Ezek a különbségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!