Iphone///Laptop ot vegyek?
Függ attól mennyi pénzt kaptál.
Ha új iPhone-t tudnál belőle venni akkor minimum 250 ezer forintod van (8-nál régebbi de újonnan vehető iPhone-okat nem számítottam bele). Na most 250 körül nagyon jó laptopokat lehet venni, jó procival, sok rammal, egy SSD is beleférhet. Itt jön a kérdés, hogy mire használnád a laptopot és mire a telefont.
Amennyiben néha megnézni egy filmet, böngészni kicsit a neten, és irodai alkalmazásokat használni, akkor bőven elég egy 130 ezer forint körüli laptop. Ha komolyabban kell a tanulnányokhoz (3D-s tervező programok például) akkor érdemes erősebbet venni, neg kell nézni mik a követelményei a használandó programoknak.
A telefon szintén ilyen, hogy ha naponta 10 percet használod a facebookot, csinálsz egy-két képet, és telefonálsz öt percet, akkor nem érdemes iPhone-t venni. Mondom ezt iPhone felhasználóként, de órákban mérhető mennyit használom egy nap, és nagyon sokmindenre. Androidos telefonok is nagyon jók egyébként, 50-60 körül például remek Xiaomi-kat lehet kapni, itthon, garanciával. Én ha váltani kéne xiaomit vennék.
Mondtad, hogy belassultak, nos ezen lehet segíteni. Ha nagyon megtelik a memória, alkalmazásokkal, képekkel stb akkor érdemes átpakolni gépre a dolgokat, hogy minél több szabad helyed legyen. Nagyjából hetente érdemes kikapcsolni is, és úgy kb évente egyszer csinálni egy gyári beállítások visszaállítását, nekem így egy 4 éves anno középkategóriás andoridos telefonom tökéletesen üzemel.
De tételezzük fel, hogy 2 év alatt annyira belassul, hogy újat kell venned. Kétévente egy telefon mondjuk 50-60 ezer forint, évi 30 mondjuk. Az iPhone a 300 ezres árával pont 10 évnyi androidos telefonodba kerül. Tehát én nem vetném el a helyedben az androidot, csak okosan kell használni, és a lehető legjobban választani.
Összességében tehát mérlegelj melyikre van jobban szükséged, és mennyi pénzből kellene ezeket megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!