Megéri 4K-s tv-t venni?
Tehát a tv-adások nem lesznek rajta csúnyák
mert ugye a csatornák nem 4k-ban jönnek
illetve ha a gépet rákötöm akkor is csak fullhdban tudok játszani mert a 4k-t nem bírja a videókártya (gtx970)
szóval mennyire csúnya egy 4k-s tv-n a fullhd-s kép?
Képméret- és távolság-függő. Mondjuk 3 m-ről egy 100 cm-es tévén épphogy kiszúros a különbséget egy 720p és 1080p közt, 1080p és 4K közt tutira nem látod.
Elvileg az új tévék többsége rendelkezik némi feljavító technikával, hogy a kisebb felbontás se tűnjön bűn randának, de ennek is van határa, a nem HD adások bizony csúnyák.
Már egy fullHD-n is.
Persze ha nagy tévét veszel és viszonylag közelről nézed, plusz még hozzájutsz elegendő 4K tartalomhoz is, akkor megéri a 4K. Ebből az utóbbi elég kétséges.
Istenigazából inkább az a gond, hogy a 4K elborította a piacot és nem is nagyon találsz már 1080p-s új készüléket, kifutó modelleken kívül.
Én biztosan nem venném a 4K-t, ha most kéne választanom, maradnék az 1080p tévénél. Sajnos a piac szinte rádkényszeríti a 4K váltást.
Az új HDR mániának sincs egyelőre még alapja, szinte nulla tartalmat érsz el és a tesztek alapján ezek megjelenítése sem túl kiforrott még, illetve van, hogy többet árt, mint használ.
most elővettem a mérőszalagot
egy 110cm-es FullHd-s Tv bőven elég lesz nekem szerintem
és akkor azt még a gépem is bírni fogja
Ma már szinte nem is találsz 40 inch felett nem 4K TV-t.
A FullHD-t két módban is meg tudják jeleníteni. Úgy hogy 4K tévén 4 képpont pont azt a színt jeleníti meg mint 1 pont FullHD képpont, de lehet úgy is, hogy intelligens képjavító technológiával a 4 képpont kicsit eltér a velük határos képpontokhoz igazodva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!