Az erősítő néha szól, néha nem, néha csak az eggyik oldal, de egyszercsak miután elég ideig be van kapcsolva, nincs baja. Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Bekapcsolás után egy ideig ezt csinálja, mintha kontaktos lenne, de nem az. Ha bemelegedett, utána semmi baja. Valamint ha max hangerőn szól. Végerősítő, így nincs rajta potméter. Előerősítőt cserélgettem, mindegyiknél produkálja. Ötlet valaki? Egy Kraus KPA-100 végerősítőről van szó.2018. jún. 11. 12:31
1/4 anonim válasza:
A védelmi áramkör reléjének az érintkezője szokott ilyet csinálni. Max hangerőn nagyobb áram folyik és átüti az oxidot.
Egyik megoldás hogy szétszeded a relét, ha szétszedhető és az érintkező pogácsákat megtisztítod.
Másik megoldás a csere.
Okozhat még ilyet rossz forrasztás is, nézd át a forrasztásokat, főleg a nagyobb teljesítményű, esetleg melegedős részeken és forraszd át.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ilyen válaszra vártam :) Nagyon sokat segítettél!!
2018. jún. 14. 22:02
3/4 A kérdező kommentje:
[link] Ilyen relét találtam benne. Úgy látom szétszedhetős.
Amúgy megnéztem, és nem láttam forrasztási hibát. Egy 4*70W végerősítő, aminek 500W a teljesítményfelvétele. elég erőteljes kis jószág :)
2018. jún. 15. 12:01
4/4 A kérdező kommentje:
Az volt a baja, a relé :D
Sikerült megtakarítani, tökéletesen működik :D
Köszi mégegyszer!!!
2018. júl. 12. 21:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!