Hangszóró (hangfal) vezetékének mm2-ét hogy szokták kiszámolni? Nekem felfoghatatlan csak?
Most találkoztam egy olyannal h 155 W-os Panasoinic, és persze nem tudhatom az A számot, mert a V-ot nem ismerem, na de nekem fura, hogy egy cérnavékony vezeték megy hozzá.
van erre valami képlet? Pl amikor 12-12 V-ra számolok valamit, és tudom, hogy akkor az 55 W-os izzóhoz beteszek 0,75-ös vagy 1-es vezetéket, na de hangfalaknál ez hogy működik?
Vagy rá kéne mérni működés közben és abból kiszámolni az A-t?
A hangfal terhelhetőségét ismered és az impedanciáját.
Ebből tudsz számolni áramot.
Ha gyárilag vékony vezeték van hozzá, akkor elég az, nincs az a hangszóró 155W. Valószínűleg a hálózatból felvett teljesítményt nézted.
Viszont nyugodtan kicserélheted nagyobb keresztmetszetűre, azzal rosszat nem csinálsz.
"nincs az a hangszóró 155W. Valószínűleg a hálózatból felvett teljesítményt nézted."
ez van a hátuljára írva ... 155 W / 6 Ohm
én ott elakadok mindig h ezek valamiféle zenei teljesítményszámok, de nem a ténylegesen felvett fogyasztás. viszont azt hol találom meg?
én is sejtem h nem 155 W, na de akkor mennyi lehet?
ez olyan mint régebben a 2 góliát elemmel működő, de 400 W-os hordozható magnó esete ... aztán igazodjon ki a jó isten,
csak szal most meg kellene a pontos érték, nem is csak a vezeték miatt, hanem az erősítő terhelése miatt is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!