Mérnőki egyetemre milyen számítógép kell?
Laptopot érdemes venni (hozzá kényelemből nagy monitort, vezetékmentes egeret és billentyűzetet is érdemes), ha van rá 250 ezred, akkor MacBook Airt.
Jegyzeteléshez nagyon jó a 2018-as 100 ezres Ipad (30 ezres Apple toll helyett teljesen jók az 500 forintos kínai cuccok is.)
Ha nem kolis leszel, akkor vegtelenul folosleges a laptop, en is az asztalinal maradnek a helyedben (illetve ezt is tettem, csak en gepeszre jartam, nem termektervezore).
Jegyzeteleshez meg sokkal celszerubb a ceruza-papir kombo, sot vannak (legalabbis voltak par eve) tanarok, akik allergiasak arra, ha laptop van valaki elott az eloadason.
Hardverileg, ha az egyetemi feladatokhoz kell csak a gep, akkor legyen benne egy dedikalt GPU, meg egy i3-as proci, aztan szevasz. A tervezoprogramok ipari projekteknel barmilyen hardvert kepesek elfogyasztani, de egyetemi szinten nem lesz olyan, hogy tobbezer alkatreszes osszeallitasokat kelljen elbirnia (ma mar az alaplapra integralt szutyok GPU-k is elegek lennenek ezen a szinten).
Termektervezon nem tudom mennyire kell majd renderelgetni, de biztos tobbet, mint gepeszen kellett. Ahhoz viszont erdemes valami komolyabb vasat alarakni, ha nem akarsz napokig varni, de render engine-tol fugg, hogy a procira vagy a GPU-ra tamaszkodik inkabb.
Az elso valasz zsenialis egyebkent. Fontos a koltseghatekonysag, tehat vegyel MacBookot, meg jegyzeteleshez iPadet. Hibatlan..
Nem fontos valami gagyi újat venni, vannak kiváló üzleti gépek (használt, cégeknél).
Nekünk azért volt pár óránk, amire laptopot kellett vinni, persze anélkül is meg lehet oldani, de nehézkes. (én építős vagyok a bmen, szóval biztos más van nektek)
Ha én most döntenék, inkább laptopot választanék, mert akár órákra, akár közös tanuláshoz nem árt ha tudsz vinni valamit és az asztali gépet nehéz lesz. :D
Órákon kb senki nem jegyzetel abba, ha valaki laptopot használ általában tök mást csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!