Milyen hangszedőt vegyek? Segítséget kérnék; milyen hangyszedőt vegyek Vintage V100 les paul gitáromba rock és metál zenéhez?
Jól értem az egyes számokat, csak egy hangszedőt vennél és cserélnél? Mondjuk jó ötlet, mert akkor elég sok lehetőséged van válogatni hangszedőkből.
Viszont akkor az EMG felejtős - legalábbis gondolom, EMG alatt nem EMG HZ-t értesz, a többi pedig aktív. A Wilkinsonod passzív, egy aktív és egy passzív hangszedőt ha nem is lehetetlen összepárosítani, de nem is egyszerű móka. Ha meg passzív EMG HZ-re gondolnál, akkor azok meg azért felejtősek, mert nem túl szuperek.
Lényeg a lényeg: jól értem, hogy 1 hangszedő kell?
@3: Akkor a legjobb tanács, amit adhatok, hogy csak egy hangszedőt vegyél. 40-ből két jó hangszedő nem fog kijönni, két nem túl jót meg minek vennél.
Vagy legalább egy 50-55 ezret szánj rá, ha mindkettőt cserélnéd.
Kicsit 50 felett egy DiMarzio Air Norton / Tone Zone párost már tudsz venni. Ennyi pénzért jobb párost aligha találhatsz az általad említett célra, 600 ezerbe kerülő gitárokba is teszik őket:
55 körül meg már DiMarzio EJ Customot is találhatsz. Amik mellesleg simán odavernek a Gibson Burstbucker hangszedőknek is, nem kicsit:
Nagyon szívesen.
Nyilván ez ízlésfüggő, de én a részemről zúzósabb metálra egyértelműen az Air Norton és a The Tone Zone párost választanám. Nagyobb kimeneti jelük van, főleg a The Tone Zone-nak, amit a hídhoz érdemes rakni, mint egy EJ Customnak, harapósabb, keményebb, agresszívabb hang hozható ki belőlük.
Az EJ Customok inkább klasszikus rockhoz passzolnak, ahhoz viszont igencsak nagyon, arra egyértelműen őket választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!