Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hangváltóba ha más értékű...

Hangváltóba ha más értékű tekercset teszek mennyire fog változni a hang?

Figyelt kérdés
Igazából nem nagy eltérés lenne az értékek között, mert a kapcsolási rajz 0,28mh-s tekercset ír elő viszont csak 0,27mh-sat találtam. Ez számít bármennyit is? Vagy lesz hallható hangzásbeli különbség?

2018. jún. 2. 12:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Számold ki mennyit változtat.
2018. jún. 2. 12:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Számold ki mennyit változik a váltófrekvencia és igazídsd hozzá a többi szűrő frekvenciáját is (közép, magas), különben lyuk lesz a frekvenciamenetben.
2018. jún. 2. 12:59
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Tök átlag embernek nem annyira finom a füle hogy 0,01mH változást megérezzen.
2018. jún. 2. 13:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Világos, én nem értek hozzá annyira, nem tudom, hogy ez hány hz különbség. Igazad van, ha nem egy megszállott audiophile-ről és ha nem komoly hifi hangládákról van szó, apró hiba úgyse lesz észrevehető és nem is biztos, hogy ez lesz a legzavaróbb probléma :)
2018. jún. 2. 13:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerinted pl. 400 Hz helyett 410-et ki fog megkülönböztetni?
2018. jún. 2. 14:02
 6/9 anonim ***** válasza:
32%
Engem például zavarna, ha a rendszeremben lenne egy lyuk 400 és 410hz között, gondolom ez fázisproblémákkal is járhat, de hozzátenném, hogy nem is egy olyan rendszerem van, amit az ember után dobnak 1-200 000-ért, szóval gondolom nem egy hétköznapi zenehallgatónak számítok.
2018. jún. 2. 14:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne beszéljetek már itt lyukakról :D :D Mintha egy hangváltó olyan meredek lenne, mint egy digitális szűró, hogy 400 Hz-en 0dB, 402 Hz-en pedig már -92db. Nem.

6 dB/oktáv, 12 dB/ oktáv, 18dB/oktáv szűrőkapcsolástól függ. Ha 400 Hz-re van méretezve, akkor 800 Hz-en a felét vagy negyedét, nyolcadát engedi át.

A frekvencia képletében az induktivitás,kapacitás értéke amúgy is gyök alatt van, a 0,28 és 0,27 közötti 3,7%-os eltérés 1,8% frekvenciaeltérést fog okozni. Nem lesz ott semmiféle lyuk. A szoba akusztikája jobban befolyásolja a kialakuló hangzást, mint egy ekkora eltérés.

2018. jún. 2. 17:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Úgy gondolom, inkább tervezek/keresek egy másik kapcsolási rajzot mert szeretnék egy "olyan igazán jó" :D hangfalpárt, amit magam építek.
2018. jún. 3. 09:52
 9/9 anonim ***** válasza:

"Mintha egy hangváltó olyan meredek lenne, mint egy digitális szűró, hogy 400 Hz-en 0dB, 402 Hz-en pedig már -92db."

NEKEM BEZZEG már mióta erre lenne szükségem, hogy "400 Hz-en 0dB, 402 Hz-en pedig már -92db." legyen a szűrés.

De amikor direkt ilyet akar valaki, akkor bezzeg mindig az a válasz jön, hogy ilyen nem létezik.

2018. jún. 5. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!