Meddig tart ez a bejáratás?

Figyelt kérdés
Vettem egy pár hangfalat és az eladó azt mondta, hogy bekell őket járatni, mert még friss bennük a hangszóró. Meddig kell vagy, hogy nyomjam a hangerőt, hogy az jó legyen??
2010. jún. 15. 13:14
1 2
 11/17 gergoap ***** válasza:
50%

Egy új hangszóró még elég merev. Kicsit ki kell lágyulnia, ami során pl. egy mélysugárzó már mélyebbre megy és hangosabb lesz.

Az elektronoknak is sorba kell rendeződniük, jobb lesz a vezetőképességük.

Vannak bizonyos teszt CD-k, de olyan zene is jó, amiben sok a mély és a magas hang. Olyan 90% hangteljesítményen(ahol még nem torzít a zene) érdemes pár órát járatni, lehetőleg amikor más nem hallja és nem zavaró. Érdemes egymással szemben, közel elhelyezni a hangfalakat, így hallkabbnak tűnnek.

2011. febr. 13. 14:16
 12/17 A kérdező kommentje:
Helló!! Köszi a választ! Ezt én is olvastam!! De a hangfalam mára már tökéletes!! :D Tavaly Nyár vége fele vettem és azóta sokat hallgattam, sok idő eltelt így mostmár szól mint az állat!! :D Jó éjt!
2011. febr. 14. 21:20
 13/17 anonim válasza:
Én egy kicsit elkéstem :D De a bejáratás nem kamu, tényleg van olyan. Én is járattam a sennheiser fülesemet, és valóban jobban szól.
2011. jún. 11. 10:27
 14/17 anonim ***** válasza:

Bár régi a kérdés, de hátha valakit a gugli ide dob.

Nos a bejáratása egy hangszórónak azt jelenti, hogy a mechanikai felfüggesztései a (központosító membrán, az impregnálástól, és membránperem) gyártáskor még kemények, és visszafogják a membrán lengéseit. Az un. bejáratás során, tulajdonképpen kilágyítjuk ezeket, ami által megváltoznak a mechanikai tulajdonságai. Szaknyelven a T/S paraméterei változnak meg a hangszórónak. Ezáltal máshogy fogja lesugározni a hangsugárzó a frekvenciákat. Egy mély hangszóró mélyebbre megy mint előtte. Lágyabb, kellemesebb mély hangokra számíthatunk. De ez csak hosszadalmas járódás (több száz óra) során kerül a végleges állapotba. Annyi igaz abból, hogy nem szabad a újonnan nagy hangerővel hallgatni, járatni, mert a membránmozgás a fenn említett merevség miatt kisebb, így a lengőtekercs hűtése is, ami szélsőséges esetben annak leégését is okozhatja. Tehát van értelme a bejáratásnak. Elektronikák, vezetékek esetén erre már nem mernék megesküdni, mert semmilyen racionális érvet nem tudok ezek mellé felsorakoztatni.

2012. márc. 23. 10:12
 15/17 anonim ***** válasza:
Bejáratás egy létező dolog,és fontos.
2012. jún. 10. 10:12
 16/17 anonim válasza:
Én sem hittem benne, de aztán rájöttem hogy tényleg hasznos lett volna. Yamaha házimozi rendszerem volt vadi új, de akkor még nem tudtam a bejáratásról. Szépen szólt, de én alapból nem szeretem üvegrázóan dübörögtetni a cuccot. Jött egy haver, akit ez nem érdekelt, és max-ra felnyomta hogy nézzük mit szól. Utánna már kis hangerőn is percegve szólt, röcsögött. Meg is vetettem vele a cuccot, ő meg eladta. Ezután tudtam meg, hogy nagyon nem szabad ilyen hangerőn hallgatni a zenét. Persze azért nem tudtam róla, mert sosem ordíttattam, így bejáródott szépen amit éppen használtam.
2013. márc. 23. 08:18
 17/17 anonim válasza:
Igen a mechanikai és az amyagok miatt normális állapot elérése miatt. Nem szabadott volna neki röcsögni és percegni. De az még garancia lett volna ha jól értem ìrásod. Az gyárilag rossz konstrukció volt. Szerencséd volt a haveroddal. Csak ezért hátha valaki ide kerül, mivel ez a téma már több éves.
jan. 2. 01:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!