Meddig tart ez a bejáratás?

Figyelt kérdés
Vettem egy pár hangfalat és az eladó azt mondta, hogy bekell őket járatni, mert még friss bennük a hangszóró. Meddig kell vagy, hogy nyomjam a hangerőt, hogy az jó legyen??
2010. jún. 15. 13:14
1 2
 11/16 gergoap ***** válasza:
50%

Egy új hangszóró még elég merev. Kicsit ki kell lágyulnia, ami során pl. egy mélysugárzó már mélyebbre megy és hangosabb lesz.

Az elektronoknak is sorba kell rendeződniük, jobb lesz a vezetőképességük.

Vannak bizonyos teszt CD-k, de olyan zene is jó, amiben sok a mély és a magas hang. Olyan 90% hangteljesítményen(ahol még nem torzít a zene) érdemes pár órát járatni, lehetőleg amikor más nem hallja és nem zavaró. Érdemes egymással szemben, közel elhelyezni a hangfalakat, így hallkabbnak tűnnek.

2011. febr. 13. 14:16
 12/16 A kérdező kommentje:
Helló!! Köszi a választ! Ezt én is olvastam!! De a hangfalam mára már tökéletes!! :D Tavaly Nyár vége fele vettem és azóta sokat hallgattam, sok idő eltelt így mostmár szól mint az állat!! :D Jó éjt!
2011. febr. 14. 21:20
 13/16 anonim válasza:
Én egy kicsit elkéstem :D De a bejáratás nem kamu, tényleg van olyan. Én is járattam a sennheiser fülesemet, és valóban jobban szól.
2011. jún. 11. 10:27
 14/16 anonim ***** válasza:

Bár régi a kérdés, de hátha valakit a gugli ide dob.

Nos a bejáratása egy hangszórónak azt jelenti, hogy a mechanikai felfüggesztései a (központosító membrán, az impregnálástól, és membránperem) gyártáskor még kemények, és visszafogják a membrán lengéseit. Az un. bejáratás során, tulajdonképpen kilágyítjuk ezeket, ami által megváltoznak a mechanikai tulajdonságai. Szaknyelven a T/S paraméterei változnak meg a hangszórónak. Ezáltal máshogy fogja lesugározni a hangsugárzó a frekvenciákat. Egy mély hangszóró mélyebbre megy mint előtte. Lágyabb, kellemesebb mély hangokra számíthatunk. De ez csak hosszadalmas járódás (több száz óra) során kerül a végleges állapotba. Annyi igaz abból, hogy nem szabad a újonnan nagy hangerővel hallgatni, járatni, mert a membránmozgás a fenn említett merevség miatt kisebb, így a lengőtekercs hűtése is, ami szélsőséges esetben annak leégését is okozhatja. Tehát van értelme a bejáratásnak. Elektronikák, vezetékek esetén erre már nem mernék megesküdni, mert semmilyen racionális érvet nem tudok ezek mellé felsorakoztatni.

2012. márc. 23. 10:12
 15/16 anonim ***** válasza:
Bejáratás egy létező dolog,és fontos.
2012. jún. 10. 10:12
 16/16 anonim válasza:
Én sem hittem benne, de aztán rájöttem hogy tényleg hasznos lett volna. Yamaha házimozi rendszerem volt vadi új, de akkor még nem tudtam a bejáratásról. Szépen szólt, de én alapból nem szeretem üvegrázóan dübörögtetni a cuccot. Jött egy haver, akit ez nem érdekelt, és max-ra felnyomta hogy nézzük mit szól. Utánna már kis hangerőn is percegve szólt, röcsögött. Meg is vetettem vele a cuccot, ő meg eladta. Ezután tudtam meg, hogy nagyon nem szabad ilyen hangerőn hallgatni a zenét. Persze azért nem tudtam róla, mert sosem ordíttattam, így bejáródott szépen amit éppen használtam.
2013. márc. 23. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!