Nincs-, vagy gyenge jel felirat egy-egy csatornánál mi oka lehet?
Figyelt kérdés
Erről a box-ról csatlakozik a TV-hez: Humax DIGI+C HD 2) Régi, scart csatlakozású a TV. Lehet az az oka, hogy szekrény mögött van a coax kábel és árnyékolva van ez miatt?2018. máj. 21. 14:37
1/4 Szirty válasza:
Hát az az oka amit kiír. vagy nincs jel, vagy nagyon gyenge.
Mindegy hogy a koax kábel a szekrény mögött megy vagy nem. A jelet NEM a koax kábel veszi, az csak vezeti (és eleve árnyékolt maga a kábel).
2/4 Szirty válasza:
Szóval ravasz módon a kérdésedbe belecsempészted a választ :)
3/4 A kérdező kommentje:
Nos, vettem 7 m kábelt, így is toldani kellett egy másikkal. Jól tippeltem :-) (a régi kétszeres toldással ért el, de analóg adást lehetett vele fogni. )Másfelé vezettem az újat, így a 3 csatorna is bejön, amin eddig nincs jel, vagy gyenge a jel felirat volt.
2018. máj. 22. 14:13
4/4 Szirty válasza:
Tehát az volt a baj, amit a készülék is kiírt: gyenge a jel. :)
Ha a kérdésedbe beleírtad volna azt a lényeges információt hogy a kábel több helyen toldott ahelyett a lényegtelen helyett hogy a szekrény mögött van vezetve, gyanús lett volna hogy a problémát a vélhetően szakszerűtlen (kókányolt) toldások okozzák.
A koax kábelen vezetett RF jel ugyanis érzékeny az ilyesmire...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!