Hordozható hangszóró építés házilag?
Sziasztok volt 2 hordozható hangszóróm sajnos egyikben az akksi a másikban pedig az lap halt be. Kérdésem az lenne hogy 2-2 hangszórójuk van ha a rossz lapról leszedem a 2 hangszórót akkor azt beköthetem a másik lapra +2 hangszórónak? (Azonosak a hangszórók)
Illetve sorosan vagy párhuzamosan lenne a jobb bekötni?
Úgy tudom hogyha párhuzamosan kötöm akkor felezi az ellenállást de mi a helyzet sorossal?
de mi a helyzet sorossal?
az ellenállás összeadódik
"hogy 2-2 hangszórójuk van ha a rossz lapról leszedem a 2 hangszórót akkor azt beköthetem a másik lapra +2 hangszórónak? "
Ez így értelmetlen mondat. Szerkeszd át magyarra, légyszíves. Tulajdonképp akkor hány hangszórod is van?
Nem, nem ugyanaz a teljesítmény.
Sorbakötés miatt nő az impedancia, tehát az összteljesítmény lesz az eredeti fele, egy-egy hangszóróra a negyede jut.
Annyit érdemes tenni, hogy a kétféle hangszóró közül azt kell beletenni, amelyikkel jobban szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!