Milyen konzol-t kéne vennem? Nintentdo PS?
A kérdés alapján akkor csak hordozható konzolban gondolkodsz?
PS Vitám nincs (csak PSP-m), de amit mindenképp tudni kell róla, hogy nagyobb felbontása és szebb grafikája van, mint a Nintendo 2/3DS-nek, viszont sokkal kevesebb érdemleges játékot adtak ki rá, és már mondhatni, hogy nem is támogatott. Viszont ha te mondjuk egy minél szebb autós játékot szeretnél hordozható formában, tökéletes választás. Illetve a nagy címeket nagyon sok nagyon japán játék teszi ki (pl. visual novelek, RPG-k).
A Nintendo 2DS és 3DS igazából ugyanaz a gép, csak az egyik képes 3D-ben lejátszani a játékokat, a másik nem. Nagyon sokféle játék van rájuk minden létező stílusban, és sokkal több kiadó is foglalkozott vele többek között az eladások miatt. Kevésbé erős grafikailag, viszont két képernyője van, amiből az alsó érintős, és ezeket a tulajdonságokat sok játék kihasználja. Rengeteg neves sorozat kapható rá, ami pl. PS Vitára nem, pl. Mario, Zelda, Pokémon, Metroid, Kirby, Donkey Kong, Fire Emblem, Animal Crossing, Phoenix Wright, Super Smash Bros, Yo-Kai Watch, stb.
Ott van még a jelenlegi hordozható gépek között a Nintendo Switch, ami egyben otthoni és hordozható gép. Ez a legújabb, tehát erre van a legkevesebb játék is a három közül, illetve a legdrágább is ez, de benne van a legtöbb lehetőség, és neki van a legnagyobb jövője (a másik kettőt már egyáltalán nem vagy csak minimálisan fogják támogatni a későbbiekben). Erre is vannak/lesznek a Nintendo nagy címei.
Igazából mindhárom jó választás lehet, attól függően, milyen igényeid vannak. Érdemes még tudni, hogy mindhárom gépnek van egy online boltja, ahonnan le lehet tölteni egyéb kisebb, régebbi, vagy éppen a rendes bolti játékokat is.
Én leginkább a három közül a 3DS-t (vagy 2DS-t) ajánlanám elsőnek. Arra van a legtöbb játék a három közül, elég utánanézéssel talán azt lehet a legkönnyebben beszerezni, lejátssza az elődje, a sima DS játékait is (amik között rengeteg gyöngyszem van), és a legkönnyebben hordozható is.
Krisipoke leírta a lényeget, én csak személyes tapasztalataimat tenném hozzá:
3DS-re nagyon sok jó játék jelenik meg a mai napog, én remekül szórakozom velük. DS játékokkal kompatibilis visszafelé ;)
PS Vita-t szerettem volna, de vettem egy PS TV-t, bár így nem hordozható, azért haverokhoz át tudom vinni, ha kell ;)
Na befutok én is, akinek meg Vitája van (illetve PSP, és Nintendo DS Lite, szóval valamennyire a Nintendora is rálátok).
Szerintem a Vita nagyon jó kis készülék, de fontos tudni, milyen játékokkal szeretnél játszani, vagy mire használnád a gépet.
A Vitára nagyon sok jó játék van, de a legtöbb jrpg (pl. Final Fantasy, Persona, God Eater stb.) és visual novel (Steins;Gate, Corpse Party stb.), illetve milliónyi indie cím is elérhető. Vannak azonban nem japán játékok is, akár autós, akár verekedős vagy fps címekre vágysz (még platformerek is vannak).
Emellett, ha van PS4-ed vagy PS3-ad, azokkal is össze lehet kötni, és játszhatsz akkor is, ha nem vagy a PS-ed közelében (én PS4-el próbáltam a remote play-t, jól ment).
Nagyon szép a képe, kényelmes kézben fogni, és bár a dobozos játékok drágák, de a Store-ban sokszor fillérekért lehet játékokat venni rá, annyira jó akciók szoktak lenni. Ami viszont szerintem nagy hátránya lehet, az a drága memóriakártya, ami mindenképp kelleni fog, akár csupán dobozos játékok mentéseit akarod tárolni, akár digitálisan vett játékokat akarsz letölteni rá.
Ha bejönnek a japán játékok (mondjuk ez hülyén jön ki, mert a Nintendo is japán, és szinte az összes rá kijött játék az x,D), szerintem érdemes lehet Vitát venned. Én imádom és nagyon elégedett vagyok vele, de az biztos, hogy a 2DS/3DS sokkal hozzáférhetőbb (mind konzol, mind dobozos játékok tekintetében), és tök jó magyar közössége van. A Vita is lehet jó, ha az érdeklődésedet felkeltették a rá kijött játékok (érdemes lesz megnézned az elérhető címeket), de szerintem is elsőre jobban jársz egy 2DS/3DS-el. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!