ASUS X541U laptop búg, probléma vagy ez alapból ilyen?
Kaptam ajándékba egy fentebb említett típusú laptopot, teljesen újat, viszont ahhoz képest eleggé búg, és serceg is.(Mintha a ventillátor súrlódna.) Tegnap visszavittük, megmondtuk, hogy mi a gond, és kicseréltek - egyenlőre egy ugyanilyenre. Az bem búg és serceg annyira, kint az előző, de tisztán hallható azért. Viszont minden simán megy rajta, a venti hideg levegőt fúj ki, a játék, amit próbaképpen rátettem, tökéletesen megy. A boltban (euronics) azt mondták, hogy talán gyárilag ilyen.
Akinek van ilyen típusú laptopja vavy ért hozzá, segítene? Kissé aggódom, nem tudom, hogy hihetek e az eladónak, mivel a régi asus laptopom csendes volt, mikor megkaptam és csak akkor kezdett búgni-sercegni, mikor a ventije elkezdetg haldokolni.
A legvacakabb ezer forintos venti van a legtöbb olcsó notebookban gyárilag (olcsó Asusokat használok én is).
1-2 év után az ilyen ventik már eléggé hallhatóak, ilyenkor cserélem ki magleves (mágneses lebegéses) 5 ezres ventikre, ezeknél 0 a surlódás, minimális a hangjuk.
(Azért nem előbb, mert feleslegesen nem akarok garis gépeket megbontani).
A mai olcsók notebookok nem mások, mint tajvani gagyik. Műanyag vacak gyerekjátékok néhány tízezer forintért. Nem szabad megvenni, mert hordhatjátok rendszeresen a garancia szervízbe. Pl. Lenovo Ideapad 100 és hasonlók.
Ha stabil, hibátlan gépet akarsz, külföldről behozott használt üzleti laptopot vegyél cégektől. Pl. ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!