Létezik korszakokat átölelő, sokféle médiumról lejátszó hifi? Miért nem?
Gyártanak-e olyan készüléket, ami minden barkácsolás és kötözgetés nélkül önmagában képes
- bakelitlemezről
- audiokazettáról
- vonalszintű bemenetről
- CD-ről
- USB-ről
- rádióról
játszani?
Egyszerűen nem találok ilyet. Miért nem? Szerintem lenne rá igény.
Na jó, egyetlen egy van, de választék semmiképp.
"Szerintem lenne rá igény."
Nem lenne.
Ami mindent lejátszik, az nem hifi...
Amúgy a vonalbemenet nem médium, és a rádió sem
minidiscet, szalagos magnót kihagytad, és a vinyl lemezt is. a 78-as fordulatú bakelit lemezt ma már nem sok minden játssza le.
A hifi (az igazi hifi) ismérve, hogy olyan komponensekből állítja össze a gazdája, amilyenből szeretné.
Van egy végerősítő, vele egybeépítve, vagy külön egy előerősítő, bemenetválasztóval.
Aztán vesz hozzá decket, CD-játszót (ez utóbbit táp + futómű + DAC külön-külön dobozban akár...), szalagos magnót, merevlemezes audio lejátszót, tunert, lemezjátszót. És csak azokat, amikre szüksége van.
Nem lenne rá nagy igény.
Eleve aki hanglemezt (nem bakelitet! bakelitből sosem készült hanglemez: a mikrobarázdásak PVA/PVC-ből, a normál barázdásak meg sellakból készültek) vesz, az:
* vagy audiofil, aki összeválogatja az egységeket (a kazettát meg inkább hanyagolja), nem akar kompromisszumokat (egy ilyen kompakt egység magával hordozza az olcsóságot is)
* vagy csak időnként szeretne "retrózni"
De kapható pár ilyen termék:
* [link]
* [link]
Miért elavult a kazetta bakelit?
Nekem van itthon sok bakelit és kazetta, semmi bajuk.
Van egy hifim két kazettás deck, bakelit lemezjátszós. Be rakok egy discos kazettát adok rá kakaot az egész házban rezeg a szekrény ajtó asztal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!