Sztereo erősítők jellemzésében mit jelent valójában az "Európai Hang Tuning" minősítés? Sehogy nem tudom megfejteni. Lehet, hogy a meghallgatásos összehasonlítás vezetne célra? Szerintem erre igaziból nincs lehetőség.
Hát például van a kínai hang tuning..
Ha megnézel valami gagyi kínai Pa,,szobai,vagy autós erősítőt,,akkor a kínaiak úgy tuningolnak,hogy átállítják a címkéző,vagy feliratozógépet mondjuk 2*50 valós wattról pl- 2*1000Watt ra..és máris meg van tuningolva,,és a sok kis muki meg megveszi,,hogy villogjon vele,hogy mekkora az erősítője,,azt mikor jön egy másik muki,,egy valós wattszámú erősítővel akkor meg a vagánykodós muki el van keseredve,hogy egy 2*75wattos erősítővel lenyomták az ő 2*1000watt-ját...
:-)
Sajnos a hangját tesztelni csak úgy van értelme, ha otthon hallgatod meg a saját hangfalaiddal, saját lejátszó eszközeiddel, azokkal a kábelekkel amikkel használni fogod, abban a szobában ahol hallgatni fogod. Ha erre nincs lehetőség, akkor csak válassz egyet, amelynek tetszenek a paraméterei és onnantól sajnos csak bízhatsz benne, hogy a te rendszeredben jól fog szólni. Összerakni egy igazán jó hifit sok ''munka'', sok tudást, türelmet és tapasztalatszerzést igényel, mivel minden embernek más az ízlése, így magadnak kell kitapasztalnod, hogy mi az, ami a te igényeidet kiszolgálja. Ha tényleg zenefüggő vagy és nem csak háttérzajnak használod a zenét, mondhatni ráléptél az audiophilek útjára, készülj fel, hogy sokat fogsz erre költeni és nem biztos, sőt, nem valószínű, hogy rögtön az első rendszereddel meg leszel elégedve, sok erősítő és hangfal fog nálad megfordulni mire megtalálod, hogy milyen párosítás az, ami a te fülednek megfelel. Én kb 5 éve cserélgetem a dolgaimat és most tartok ott, hogy elégedett vagyok a rendszeremmel.
És végül itt egy jó kis írás, pár fogalmat megtanulhatsz belőle. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!