Buborék gépbe házi holyadékot hogy kell keverni?
A freelandi bányagépészeti főiskola hallgatója vagyok. Az utóbbi két évben sokféle buborékképző keverékkel kísérleteztem. Eredményeimről a pennsylvaniai diákköri konferencián is beszámoltam.
A táblázatban hatféle buborékosító receptet adok meg. A víz és glicerin keverékéhez mindig 25 ml (ugyanolyan) mosogatószeres oldatot adtam. A 85 ml-es oldatokat három hétig, majd egy évig hagytam állni. Az öregedés közben vizsgáltam a buborékok méretét, élettartamát és megszámoltam, hány buborék fújható a fémhurok egyszeri bemártása után. A táblázatban szereplő F minta szolgált kontrollként.
víz (ml)
glicerin (ml)
Három hét múlva a következő eredményeket kaptam:
Buborékméret: a C a legjobb
Buboréktartósság: a C a legjobb
Az egy mártás után fújható buborékok száma: a C a legjobb
Egy év után így módosult az eredmény:
Buborékméret: a D a legjobb
Buboréktartósság: a B a legjobb
Az egy mártás után fújható buborékok száma: a C a legjobb
A
50,0
10,0
B
52,5
7,5
C
55,0
5,0
D
57,5
2,5
E
59,0
1,0
F
60,0
0,0
A szappanbuborék-fújáshoz a C összetétel tűnik a legjobbnak.
D. K.
Sugarloaf
Pennsylvania
Szóval glicerin kell hozzá. Azt nem tudom hol lehet kapni, talán gyógyszertárban. Remélem ez elég meggyőző. Mások szerint 1/4 rész sampon (minél gagyibb, annál jobb), vagy kézmosó folyadék, vagy mosogatószer, vagy baba tusfürdő kell 3/4 rész vízbe. Kísérletezd ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!