Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Buborék gépbe házi holyadékot...

Buborék gépbe házi holyadékot hogy kell keverni?

Figyelt kérdés
2010. jún. 7. 20:59
 1/3 Jovanny ***** válasza:
Házi holyadékot? Veszel a madaras teszkóban, vagy keversz: mosogató holyadék és víz. Azok a krémes ph5.5 szarok nem jók hozzá. :)
2010. jún. 7. 22:47
 2/3 A kérdező kommentje:
szoval hát nem kaptamk konkrát választ hogy hány literbe hány liter kell? madaras teszkós? delló? 1 literes azt az egészet hány liter vizbe??? hogy jó bubi legyen belóle?? azért köszi a választ
2010. jún. 8. 12:40
 3/3 Jovanny ***** válasza:

A freelandi bányagépészeti főiskola hallgatója vagyok. Az utóbbi két évben sokféle buborékképző keverékkel kísérleteztem. Eredményeimről a pennsylvaniai diákköri konferencián is beszámoltam.

A táblázatban hatféle buborékosító receptet adok meg. A víz és glicerin keverékéhez mindig 25 ml (ugyanolyan) mosogatószeres oldatot adtam. A 85 ml-es oldatokat három hétig, majd egy évig hagytam állni. Az öregedés közben vizsgáltam a buborékok méretét, élettartamát és megszámoltam, hány buborék fújható a fémhurok egyszeri bemártása után. A táblázatban szereplő F minta szolgált kontrollként.

víz (ml)

glicerin (ml)

Három hét múlva a következő eredményeket kaptam:

Buborékméret: a C a legjobb

Buboréktartósság: a C a legjobb

Az egy mártás után fújható buborékok száma: a C a legjobb

Egy év után így módosult az eredmény:

Buborékméret: a D a legjobb

Buboréktartósság: a B a legjobb

Az egy mártás után fújható buborékok száma: a C a legjobb

A

50,0

10,0

B

52,5

7,5

C

55,0

5,0

D

57,5

2,5

E

59,0

1,0

F

60,0

0,0

A szappanbuborék-fújáshoz a C összetétel tűnik a legjobbnak.

D. K.

Sugarloaf

Pennsylvania

Szóval glicerin kell hozzá. Azt nem tudom hol lehet kapni, talán gyógyszertárban. Remélem ez elég meggyőző. Mások szerint 1/4 rész sampon (minél gagyibb, annál jobb), vagy kézmosó folyadék, vagy mosogatószer, vagy baba tusfürdő kell 3/4 rész vízbe. Kísérletezd ki!

2010. jún. 8. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!