Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A H-osztályú erősitő az...

A H-osztályú erősitő az valójában mi? A, AB, B, C, D Osztályt ismerem de a H az mi?

Figyelt kérdés

#erősítő #végfok #h-osztály
2018. jan. 22. 16:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Én már a D-t se ismerem, pedig híradósnak tanultam.
2018. jan. 22. 16:37
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

Úgy gondolom, az 2 ellenütemre (Hidba)kapcsolt erősítő, már ami a hangszórót illeti.

Autóknál is használják: 2*50W sztereóból lehet csinálni 1*100W csatornát.

De lehet tévedek....

2018. jan. 22. 16:38
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

A D az kapcsolóüzemű, hihetetlen jó hatásfokkal, abnormálisnak látszó kis méretű hűtőbordákkal.

Kell is utána szűrő rendesen és nem HiFistáknak találták ki.

2018. jan. 22. 16:40
 4/11 anonim ***** válasza:
Ezt találtam róla így hirtelen: [link]
2018. jan. 22. 16:56
 5/11 anonim ***** válasza:

Régebben használták, hangvég IC-k voltak H rendszerrel csinálva, nem is inkább osztály ez, hanem egy megoldás a kisebb disszipációra, ezáltal jobb hatásfokra. A szimmetrikus táp, 2 azonos alacsonyabb és kettő azonos magasabb feszültségből áll.

Pl.:2x30V és 2x55V, kisebb kimenő teljesítménynél a 2x30V os tápból dolgozott az IC, aztán nagyobbnál meg a 2X55V.

Pl.: lásd JVC5060RX is ilyen volt, de más japcsi gyártók is kedvelték.

Hátránya hogy az amúgy is gyopár hangú vég IC még drága is volt.

2018. jan. 22. 17:26
 6/11 anonim ***** válasza:

#4 linkjéhez kapcsolódóan:

Ha már a B osztályt is hibásan értelmezi a cikk, hogyan továb???

2018. jan. 23. 07:40
 7/11 A kérdező kommentje:
5. köszönöm igy már mindent értek:D De amúgy nincs rossz hangja ennek.A maga tudásával egész jó, TDA1562q amúgy.
2018. jan. 25. 17:56
 8/11 anonim ***** válasza:
IC, olyan hangja van mint egy IC-nek. A tranyós végfokok ha jók, akkor szebben szólnak, de a csövesek hangja utánozhatatlan :-)
2018. jan. 25. 18:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Tényleg nincs rossz hangja, de csak miután 5 perc hallgatás után inkább kiszúrja az ember a dobhártyáját hogy ne kelljen hallgatni tovább. De én örülök hogy neked tetszik. (Addig jó, amíg egyszer meg nem hallgatsz egy komoly rendszert. Na az után minden ilyen jellegű erősítő annyira rossz lesz, hogy legelső lehetséges pillanatban menekülsz majd a hangjától.)
2018. jan. 25. 18:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Mi is így kezdtük, nem ismerős neked előttem szóló! :-)
2018. jan. 25. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!