Hogyan lehet megcsinálni az ötletem?
Nem értem mit szeretnél.
Addig ok, hogy egy 12V-os LED szalagot csatlakoztatsz a szivargyújtóhoz. Bedugod, világít (bár nem tudom erre miért lenne szükség).
Mi az hogy a LED szalag vége USB legyen?
Mit dugsz be az autós töltőbe és minek? Mi az az autós töltő?
A 44 gombos infráról elképzelésem sincs mi lehet.
Mi osztódna el két fele 1-1 métere?
Netán "44 gombos infra" alatt RGB LED szalagot + infra távirányítós RGB LED vezérlőt kell érteni? Az USB meg autós töltő itt hogy kerül a képbe?
"Ahoz kell egy szivargyujtó-usb átalakító."
Nem kell.
Baxki nem értem!
Minek ide USB?
Írd már le normálisan mit szeretnél!
"Akkor segítsél, ne okoskodjál. "
Segítettem.
Az elméleted kijavítottam, ami szerint USB csatlakozásra lenne szükséged. Leírtam hogy nem kell ilyen hozzá.
Ezen túl mit vársz tőlem?
Csináljam is meg?
Akkor gondolom az RGB vezérlőnek van egy USB csatlakozó végű vezetéke, mivel azt írtad hogy a LED szalag USB-s. vagy csak a szalag USB-s a LED szalag meg 12V-os? :)
Na szóval azt az USB csatit bedugod a már említett szivargyújtós USB töltőbe (feltételezem hogy az USB töltőd teljesítménye képes kiszolgálni a 2m LED szalagod teljesítmény igényét).
Innentől már csak annyit kell tenni hogy az RGB vezérlőre nem egy, hanem két RGB LED szalagot kötsz rá párhuzamosan. Ha elég hosszú vezetéket hagysz a szalagon, akkor oda teszed őket ahova akarod. Középre, oldalra, le vagy fel, teljesen mindegy.
(Margón jegyzem meg: a rendőrök nem nagyon díjazzák a kívülről is látható járműben villódzó kék, piros fényeket)
Értem, köszi. Átgondoltam, el se férne a műszerfal mögött a double line RGB controller, emiatt csak 1-esre csinálom meg.
Ezekkel akarom megvalósítani, csak attól félek, hogy túl sok ampert kap, amiről azt hallottam, hogy a led szalag halálát okozhatja. Neked erről mi a véleményed?
Sejtettem... :-/
1. linken: "USB Remote Controller For 5V 5050 RGB LED Strip"
2. linken: "RGB 5050 SMD waterproof 300 LED Light Strip Flexible + IR Remote 12V power"
Tehát egy USB RGB LED vezérlő 5V-os LED szalaghoz. Erre akarsz te 12V-os RGB LED szalagot kötni.
Az a LED szalag meg se fog villanni vele! 5V-os vezérlőhöz 5V-os LED szalag kell!
"attól félek, hogy túl sok ampert kap, amiről azt hallottam, hogy a led szalag halálát okozhatja."
Kevered a fogalmakat.
Ez fél igazság.
Igen a LED a túláramtól tönkre megy.
Amikor egy elektromos készüléknek áramot adsz a következőkre kell figyelni:
1. A készülék feszültség igénye és az áramforrás feszültség igénye és áramneme (AC/DC) azonos legyen
2. Az áramforrás terhelhetősége (maximális leadott áram mértéke) legyen azonos vagy NAGYOBB mint a készülék áramfelvétele.
A készülék (terhelés) ugyanis nem annyi áramot fog fogyasztani amennyi van, hanem amennyire szüksége van.
Ezért van az, hogy a közel két gigawattos paksi erőműről üzemeltethető a 40W-os konyhai lámpatest is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!