Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan lehet megcsinálni az...

Hogyan lehet megcsinálni az ötletem?

Figyelt kérdés
Kocsiba akarok led szalagot. Szivargyújtóról akarom működtetni úgy, hogy a led szalag vége USB-s legyen. Bedugnám az autós töltőbe, az menne a 44 gombos infrához, majd az elosztódna két fele, 1-1m. Tudnátok segíteni ezt megvalósítani? Köszönöm!
2018. jan. 21. 14:52
1 2
 1/11 Szirty ***** válasza:

Nem értem mit szeretnél.

Addig ok, hogy egy 12V-os LED szalagot csatlakoztatsz a szivargyújtóhoz. Bedugod, világít (bár nem tudom erre miért lenne szükség).

Mi az hogy a LED szalag vége USB legyen?

Mit dugsz be az autós töltőbe és minek? Mi az az autós töltő?

A 44 gombos infráról elképzelésem sincs mi lehet.

Mi osztódna el két fele 1-1 métere?

Netán "44 gombos infra" alatt RGB LED szalagot + infra távirányítós RGB LED vezérlőt kell érteni? Az USB meg autós töltő itt hogy kerül a képbe?

2018. jan. 21. 15:11
 2/11 A kérdező kommentje:
Kell a led szalagnak áram, meg ami kezeli. Alapból szivargyujtó van a kocsiba. Ahoz kell egy szivargyujtó-usb átalakító. Ez az autós töltő. Van a controller, ami kezeli a ledszalagot. Azt akarom, hogy usb-ről tudjon működni 2 1m-es szalag, amit egy controllerről kezelhetek.
2018. jan. 21. 15:44
 3/11 anonim ***** válasza:

"Ahoz kell egy szivargyujtó-usb átalakító."

Nem kell.

2018. jan. 21. 16:04
 4/11 A kérdező kommentje:
Akkor segítsél, ne okoskodjál. Látom te kva okos vagy.
2018. jan. 21. 16:06
 5/11 Szirty ***** válasza:

Baxki nem értem!

Minek ide USB?

Írd már le normálisan mit szeretnél!

2018. jan. 21. 18:13
 6/11 anonim ***** válasza:

"Akkor segítsél, ne okoskodjál. "

Segítettem.

Az elméleted kijavítottam, ami szerint USB csatlakozásra lenne szükséged. Leírtam hogy nem kell ilyen hozzá.

Ezen túl mit vársz tőlem?

Csináljam is meg?

2018. jan. 21. 18:26
 7/11 A kérdező kommentje:
Egy USB-s led szalagot akarom működtetni szivargyújtóról úgy, hogy középen legyen a led strip controller. Onnan menne el az rgb led szalag, 1m balra, 1m jobbra.
2018. jan. 21. 20:00
 8/11 Szirty ***** válasza:

Akkor gondolom az RGB vezérlőnek van egy USB csatlakozó végű vezetéke, mivel azt írtad hogy a LED szalag USB-s. vagy csak a szalag USB-s a LED szalag meg 12V-os? :)

Na szóval azt az USB csatit bedugod a már említett szivargyújtós USB töltőbe (feltételezem hogy az USB töltőd teljesítménye képes kiszolgálni a 2m LED szalagod teljesítmény igényét).

Innentől már csak annyit kell tenni hogy az RGB vezérlőre nem egy, hanem két RGB LED szalagot kötsz rá párhuzamosan. Ha elég hosszú vezetéket hagysz a szalagon, akkor oda teszed őket ahova akarod. Középre, oldalra, le vagy fel, teljesen mindegy.

(Margón jegyzem meg: a rendőrök nem nagyon díjazzák a kívülről is látható járműben villódzó kék, piros fényeket)

2018. jan. 22. 16:35
 9/11 A kérdező kommentje:

Értem, köszi. Átgondoltam, el se férne a műszerfal mögött a double line RGB controller, emiatt csak 1-esre csinálom meg.

[link]

[link]

[link]

Ezekkel akarom megvalósítani, csak attól félek, hogy túl sok ampert kap, amiről azt hallottam, hogy a led szalag halálát okozhatja. Neked erről mi a véleményed?

2018. jan. 22. 16:48
 10/11 Szirty ***** válasza:

Sejtettem... :-/

1. linken: "USB Remote Controller For 5V 5050 RGB LED Strip"

2. linken: "RGB 5050 SMD waterproof 300 LED Light Strip Flexible + IR Remote 12V power"

Tehát egy USB RGB LED vezérlő 5V-os LED szalaghoz. Erre akarsz te 12V-os RGB LED szalagot kötni.

Az a LED szalag meg se fog villanni vele! 5V-os vezérlőhöz 5V-os LED szalag kell!

"attól félek, hogy túl sok ampert kap, amiről azt hallottam, hogy a led szalag halálát okozhatja."

Kevered a fogalmakat.

Ez fél igazság.

Igen a LED a túláramtól tönkre megy.

Amikor egy elektromos készüléknek áramot adsz a következőkre kell figyelni:

1. A készülék feszültség igénye és az áramforrás feszültség igénye és áramneme (AC/DC) azonos legyen

2. Az áramforrás terhelhetősége (maximális leadott áram mértéke) legyen azonos vagy NAGYOBB mint a készülék áramfelvétele.

A készülék (terhelés) ugyanis nem annyi áramot fog fogyasztani amennyi van, hanem amennyire szüksége van.

Ezért van az, hogy a közel két gigawattos paksi erőműről üzemeltethető a 40W-os konyhai lámpatest is :)

2018. jan. 22. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!