Hogyan kell az eredeti linuxot telepíeni?
Van egy Acer Aspire One zg5- öm és az eredeti Windows XP van rajta mivel túl lassú így gondoltam át váltok linux rendszerre, van neki egy eredeti Linpus Linux Lite rendszere de nem tudom hogy hogyan lehetne rárakni.
Van valami recovery cd amivel meglehet csinálni de nekem olyanom nincs, interneten meg nem nagyon találtam róla iso-t, egyedül egy Asus EeePc linux-át találtam meg ezt megpróbálom feltenni rá. De ha megvan valakinek a recovery cd akkor megpróbálja nekem valahogy elküldeni a tartalmát vagy ilyesmi?? Ebay-en találtam egyet viszont az 6-7 ezer forint lenne onnan meg egy cd ért nem nagyon akarok annyit fizetni.
A válaszokat előre is köszönöm!!
Miért ragaszkodsz ehhez a disztribúcióhoz?
" Linpus was designed specifically to fully support the Asian market, with full Unicode support for the Chinese and Japanese languages."
Forrás: [link]
Bocs lemaradt:
csak azért mert van más, ingyenes - szerintem ugyanilyen jól használható linux disztribúció is.
Sikerült ráraknom az eeepc-s rendszert viszont az ugye asus ez pedig acer úgyhogy az úgy ok,
Azért ragaszkodok hozzá mert ez az eredeti rendszer ami rajta volt és más linux nem nagyon nyerte el a tetszésemet csak ez az eredeti de honnan lehetne beszerezni??
"más linux nem nagyon nyerte el a tetszésemet"
Ugye nem az asztali környezetről beszélsz?
Vicces, hogy mikor beírtam gugliba, "get Linpus Linux", rögtön felajánlotta, hogy "get rid of". :)
Amúgy biztos jó kis rendszer, nem szidni akarom. Csak hát pár éve be van állva a klasszikus PC változat.
Véletlenül a linpus linux lite 1.0.9e nincs fent valahol mert nem nagyon találom.
AZt szeretném még kérdezni, hogy egy valamilyen linuxot hogyan tudnék úgy testreszabni hogy nagyjából úgy nézzen ki mint az aspire-é?
Linkelek egy képet: [link]
Nincsen olyan, hogy egyik disztrónak ilyen, másiknak olyan felülete, helyesebben mondva asztali környezete (desktop enviroment ami lényegileg szintén egy szoftver) van, mert bármelyik disztróra telepíthető bármelyik környezet.
Max alapértelmezett felületük lehet.
Cinnamont pl a Mint szállítja alapértelmezettként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!