Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 3d-s projektor hol végzi a...

3d-s projektor hol végzi a scalinget?

Figyelt kérdés
Na szóval: van egy Benq ms 504-es projector, ami ugye tud aktív 3d-t. A felbontása 800x600, tehát a bejövő jelet erre méretezi át, hogy meg tudja jeleníteni. A 3D ugye úgy működik, hogy egymás mellett van a két kép, tehát elvileg 1600x600-as jelet kéne neki beadni. Na és most jön a légyeg: Tényleg így kellene? Mert ha a "3d-sítés" előtt már 800x600-asít, akkor 3d-nél olyan 400x600 lenne a végeredmény, ami azért nem korrekt. Szóval duplázhatom a felbontást, vagy inkább hagyjam a f...?

2018. jan. 7. 17:12
 1/6 anonim ***** válasza:

"A felbontása 800x600"

Egy 800x600-as LCD van benne.

Mindegy mit bűvölsz, ezzel tud dolgozni, ezzel jeleníti meg neked a képet, aminek 800x600 pixel mérete lesz.

2018. jan. 7. 17:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, azt tudom. De szerintem olvasd el mégegyszer a kérdést. Tehát az aktív 3d úgy működik, hogy a kép két felét felváltva mutatja egymás után, tehát a bemenő jel kétszer akkora felbontású kell legyen annál mint amit egyszerre látunk. De ha a képet már a 3d feldolgozás előtt átméretezi, akkor feleződni fog a felbontás. Tehát zt szeretném tudni, hogy már a 3désedés utáni "félképeket" skálázza, vagy már egyből a bemenő jelet?
2018. jan. 7. 18:30
 3/6 anonim ***** válasza:

"De szerintem olvasd el mégegyszer a kérdést."

Én tudom mit kérdezel, te nem tudod mit tud a kérdéses projector.

"Tehát az aktív 3d úgy működik, hogy a kép két felét felváltva mutatja egymás után, tehát a bemenő jel kétszer akkora felbontású kell legyen annál mint amit egyszerre látunk."

Ja, csak ezt nem tudja feldolgozni ez a készülék.

" De ha a képet már a 3d feldolgozás előtt átméretezi, akkor feleződni fog a felbontás."

Nem méretez semmit.

" Tehát zt szeretném tudni, hogy már a 3désedés utáni "félképeket" skálázza, vagy már egyből a bemenő jelet?""

Tehát a kérdés irreleváns.

"Na szóval: van egy Benq ms 504-es projector, ami ugye tud aktív 3d-t."

Ez a modell a gyártó szerint 3d ready jelölésű.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a létező 3d formártumok közül egyet meg tud jeleníteni.

Vagyis azt, amit PC-ről előre feldolgozol neki és készen kapja az page flippelt videót.

A többit pedig a DLP szemüveg fejezi be.

2018. jan. 7. 20:02
 4/6 A kérdező kommentje:

"Ja, csak ezt nem tudja feldolgozni ez a készülék."

"...készen kapja az page flippelt videót"

Mondjuk ez a két mondat pont hogy ellentmond egymásnak.

"Nem méretez semmit"

Akkor mégis hogy képes megjeleníteni az 1440x900-as monitor teljes tartalmát? Nem ez a scaling?

És végül: Ha a bemenő jelben egymás mellet van a két kép, akkor dupla szélesnek kell leniie a felbontásnak. Vagy akkor szerinted 800x600-at adjak be neki, és akkor 400x600 lesz a végeredmény?

2018. jan. 8. 16:02
 5/6 anonim ***** válasza:

"Ha a bemenő jelben egymás mellet van a két kép, akkor dupla szélesnek kell leniie a felbontásnak."

Ezt nem kezeli.

Érted?

Nekem mindegy, vegyél sz@rt, de erre nem jó.

2018. jan. 9. 14:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Ha hiszed, ha nem, kezeli az 1600x600-at, kipróbáltam. 3D módban teljesen korrektül jelenít meg 1 db fekete pixelt a sok fehér között. Téma lezárva.
2018. jan. 10. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!