Házimozi probléma! Mi lehet a gond?
Sziasztok! Adott egy STR-DB940 QS szériás Sony erősítő. Tegnap került hozzám, ma sikerült beépíteni és csalódottan vettem észre, hogy ha a rádió szól akkor megfelelő teljesítményen szólnak a hangszórók, de ha bármelyik RCA bemenetet szeretném használni (végigpróbáltam az összeset) akkor a hangerő kb a tizedére csökken. Tehát amikor a rádión 2-esen szól ugyan azt a hangerőt bármely más bemeneten csak 10-esen (azaz maximumon) érem el. Mi okozhatja ezt a problémát? Beállításokban kutakodtam, mindent visszaállítottam alap gyárira, de eddig semmi változás.
A válaszokat előre is köszönöm.
Nem kell ezen csodálkozni. Nekem Sony házimozim van.
Az RCA bemenet semmit sem ér, torz és halk az egész hangzás.
Csak koaxális vagy digitális optikai összeköttetésben
érdemes gondolkodni (ami van is ezen az erősítőn), ami már teljesen jó lesz.
Számítógépre, laptopra, tv-re, vagy bármi másra rákötni RCA összekötetetéssel felesleges.
Ha számítógépet használsz, akkor 10 ezerért kapsz egy olyan hangkártyát, aminek van S/PDIF kimenetje.
Ha laptopot, akkor külső hangkártya kell, itt már 20 ezer forint körül lesz.
Az RCA és az optikai között ég és föld a különbség, legalábbis az én tapasztalataim szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!