Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Házimozi probléma! Mi lehet a...

Pauer Ricky kérdése:

Házimozi probléma! Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Adott egy STR-DB940 QS szériás Sony erősítő. Tegnap került hozzám, ma sikerült beépíteni és csalódottan vettem észre, hogy ha a rádió szól akkor megfelelő teljesítményen szólnak a hangszórók, de ha bármelyik RCA bemenetet szeretném használni (végigpróbáltam az összeset) akkor a hangerő kb a tizedére csökken. Tehát amikor a rádión 2-esen szól ugyan azt a hangerőt bármely más bemeneten csak 10-esen (azaz maximumon) érem el. Mi okozhatja ezt a problémát? Beállításokban kutakodtam, mindent visszaállítottam alap gyárira, de eddig semmi változás.

A válaszokat előre is köszönöm.

#Sony #házimozi #Halk RCA #STR-DB940
2017. dec. 28. 17:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Keress olyat hogy DTS mód. Valószínűleg a rádió 2.1ben szól, ha rca-val csatlakoztatsz valamit az pedig 5.1ben és ezért halkabb.
2017. dec. 28. 17:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezen túlvagyok. Minden bemenet 2.0-ára állítva, center, rear, sub kikapcsolva. Csak a 2 frontomon tesztelem, de semmi.
2017. dec. 28. 17:42
 3/8 A kérdező kommentje:
4 különböző RCA-val próbálkoztam eddig, 3 külön eszközről. Minden esetben ugyan ez a helyzet. Annyit észre vettem, hogy mióta lekötöttem mindent és az A csatornán csak a 2 front van bekötve és engedélyezve, a Phono bemenet kicsit hangosabb és sokkal torzabb mint eddig. Lehetséges lenne, hogy annyira poros, hogy ez miatt hibás a hang?
2017. dec. 28. 17:49
 4/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Kell egy minimális előerősítés, ez nagyon sok eszköznél így van, nem kell megijedni, kicsi a bemeneti jelszint.
2017. dec. 28. 17:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Ugyan ezekkel a hangfalakkal, ugyan ezzel a laptoppal kb 1 éve egy DB930 QS nem produkálta ezt. Ez vagy beállítási probléma vagy elektronikai hiba. Az nem mindegy, hogy a hiba jellege mekkora. Mert ha minimális gond van akkor megcsinálom/megcsináltatom. Ha nem akkor megy vissza az előző tulajhoz.
2017. dec. 28. 17:59
 6/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Porosság miatt nem hiszem, de persze lehet az erősítő hibája is, na meg akkor ha laptopról megy, akkor gondolom a fülhallgató kimenetre kötötted rá. Ha azt felhangosítod, akkor sem lesz jobb?
2017. dec. 28. 21:03
 7/8 anonim válasza:

Nem kell ezen csodálkozni. Nekem Sony házimozim van.

Az RCA bemenet semmit sem ér, torz és halk az egész hangzás.

Csak koaxális vagy digitális optikai összeköttetésben

érdemes gondolkodni (ami van is ezen az erősítőn), ami már teljesen jó lesz.

Számítógépre, laptopra, tv-re, vagy bármi másra rákötni RCA összekötetetéssel felesleges.

Ha számítógépet használsz, akkor 10 ezerért kapsz egy olyan hangkártyát, aminek van S/PDIF kimenetje.

Ha laptopot, akkor külső hangkártya kell, itt már 20 ezer forint körül lesz.

Az RCA és az optikai között ég és föld a különbség, legalábbis az én tapasztalataim szerint.

2017. dec. 30. 11:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen házimozid van de vidd szervizbe. :) A 940-es bevizsgálás után RCA panel hibával vissza ment az előző tulajhoz. Vettem egy 830-ast ami tökéletes. Ugyan az a jel erősség, hibátlan a hangzás.
2018. febr. 23. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!