Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Kábelen érkező rádió csatornák...

Kábelen érkező rádió csatornákat mivel lehet lejátszani?

Figyelt kérdés

Elég idióta lett a bevezető kérdés, de a következőre gondoltam:

vidéken lakunk, vegyes vályog falú házban, ahol nemhogy nincs rendes rádióhullám-vétel, hanem néha még a mobillal sem lehet az épületben telefonálni.

a napokban jutott eszembe, hogy kábel tv-nk van, ahol bizony a koaxon jönnek rádió csatornák is, tehát a tv-n tudunk rádiózni. néha-néha szoktuk is így hallgatni, na de nem ez a jellemző.

a koax egy helyen osztódik, az egyik fele megy a tv-be, a másik meg meg a routerba.

vajon lehet ezt még tovább osztani? vagy hogyan lehetne ezt a tiszta jelet mondjuk egy hifibe eljuttatni?

egyáltalán létezik esetleg olyan rádió, amibe koaxot dugunk? vagy valamivel át lehet alakítani minőség-vesztés nélkül?

jó összetett a kérdés, de remélem vannak ötletek.

köszönöm a gondolkodást.

2017. dec. 27. 20:09
 1/8 sanyinak ***** válasza:
Digitális, vagy analóg jelet kaptok kabelen?
2017. dec. 27. 20:32
 2/8 anonim válasza:

Huu. Az ötlet nem hülyeség, de a kigondolás az. Külön rádióantennát kell építeni vagy venni. Igen van olyan hifi amibe csatlakoztatható antenna. Pl RFT sc 1800/1810 bár régi rádiós erősítő de példának tökéletes.

Csináld magad akció: [link]

De lehetőség van vásrlásra is: [link]

2017. dec. 27. 20:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Egy dvb-c set top box kell hozzá, a hangkimenetét pedig rá lehet kötni a hifire
2017. dec. 27. 20:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha a rádiócsatornát hallgatod ( mindegy hogy min keresztül)akkor nem tudsz TV-t nézni.
2017. dec. 27. 21:07
 5/8 A kérdező kommentje:

sanyinak-nak:

úgy gondolom, hogy digitális jelet, mert amikor hangolom a tv-t az elején, ki kell választani, hogy digitális vagy analóg jelet keressen, az előbbit szoktam választani és úgy tudom hallgatni a rádiót is.

ez elég amatőr hozzászólás volt, de a fentiek miatt gondolom, hogy digitális a jel.

2017. dec. 27. 21:20
 6/8 A kérdező kommentje:

utolsó hozzászólónak:

értem amit írtál, de az mennyire életszerű, hogy a tv-n hallgatom a rádiót?

tudom, hogy nem mindig az életszerűségről van szó, csak gondoltam, hogy ezt a tiszta rádiójelet valahogy használni kellene, anélkül, hogy a gyerekeknek azt kelljen mondanom, hogy nincs mese, apátok Petőfi rádiót hallgat! :D

2017. dec. 27. 21:24
 7/8 A kérdező kommentje:

apropó router:

létezik esetleg olyan lejátszó, amibe mondjuk utp kábelt dugok? vagy ez a netrádió? egyáltalán van olyan, hogy netrádió?

jól van, ez kicsit off volt.

2017. dec. 27. 21:26
 8/8 sanyinak ***** válasza:

Akkor marad a dvb-c tuner, vagy DVB-C rádió

[link]

De gondolom, te a legolcsóbb megoldást keresed. Miért nem neten hallgatod a rádiót?

2017. dec. 27. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!