Fujifilm fényképező, ha vakuzik, akkor a képen az emberek nagyon világosak, miért?

Figyelt kérdés

Némelyik képen szinte teljesen fehér az alany arca. Minél közelebb van a vakuhoz annál rosszabb :S

Mit tehetnék?

S2100hd- ről van szó.

2010. jún. 2. 13:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia, nekem is ilyen gépem van és én már beletörődtem hogy ennyi pénzért nem várhatok többet... :( Olcsó húsnak híg a leve.
2010. jún. 2. 13:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért egy S2100HD már nem a legolcsóbb kompakt gép, annál nem lehet "olcsó húsnak híg a leve" hozzáállással elintézni.

Ha automatikus üzemmódban fényképezel, nem tudsz mit tenni, rosszul hangolja össze a záridőt a vakuval. Ha viszont kézzel rövidebbre veszed a záridőt, akkor kevésbé fog világítani az emberek arca. Ha van olyan fehéregyensúly-beállítás, ahol a saját vakujának fényéhez lövi be a fehéregyensúlyt, akkor az is sokat segít, mert legalább nem torzítja az arcok árnyalatát.

Ezzel a kettővel tudsz a legtöbbet segíteni rajta első lépésben, utána - ha van rá mód - az ISO és a rekeszméret állítgatásával is próbálkozhatsz. Ha ezeket jól állítod be, akkor a korábbinál sokkal kisebb fényerő mellett is tudsz vaku nélkül fotózni, tehát ezt a problémát eleve kiszűröd. Az ISO-val viszont érdemes óvatosan bánni: ha nagyon feltekered, akkor tele lesz szeméttel a kép. A rekeszméret a mélységélességet fogja befolyásolni, hogy pontosan hogyan, arra keress rá, mert azt még nem tudom megfelelően használni, nem szeretnék butaságot mondani ezzel kapcsolatban.

2010. jún. 2. 13:31
 3/4 anonim ***** válasza:
@első: nem a gépet kell szidni, meg kell tanulni fényképezni :D
2010. jún. 2. 13:41
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a második válaszolónak!

Igen, egyetértek, hogy nem a géppel van a hiba, hanem meg kell tanulni használni:)

2010. jún. 3. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!