Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ezek közül melyik hangfal a...

Ezek közül melyik hangfal a legjobb?

Figyelt kérdés

Yamaha NS-P150 3.0

[link]

vagy

Boston Acoustics A 26

[link]

vagy

Beng E1005

[link]

Melyik a legjobb? Vagy ilyen árkategóriában milyet érdemes venni? (40000ft alatt)

2017. nov. 25. 19:22
 1/2 anonim válasza:

Helló, hát attól függ, mire akarod használni. Ráadásul ilyen szegényesen megadott műszaki adatok alapján (ami ebben az árkategóriában megszokott) nehéz megítélni. Szóval, amit írok, az inkább csak körülbelül lehet igaz.

Mire akarod használni?

1. Ha nagy teljesítmény kell, de a hangminőség nem fontos, akkor a Beng látszik a legjobbnak. Persze a megadott 180W szinusz teljesítmény igencsak kamunak tűnik, de ami biztos kamu, az a 20Hz-től induló frekvenciaátvitel. Egy ekkora doboz tuti nem visz 35Hz-nél lejjebb (-10 dB-es átviteli pont), esetleg akkor, ha az érzékenysége nagyon kicsi. De még így is valószínűleg jóval több basszusa van, mint a Yamahának vagy a Boston Acousticsnak.

2. Ha házimozira gyúrsz, de még nincs elég pénzed egy jobb Front hangfalpárra, akkor a Yamaha. Ezek Center és Surround hangfalak feltehetőleg elfogadható hangminőséggel, vagyis a két surround ideiglenesen frontként használható, amíg nem lesz jobb. Mivel ez látszik a legkisebbnek méretre, a basszusa a leggyengébb lehet (az adatai alapján is). A teljesítménye csak 20-30W megbízhatóbb helyen közölt adatai alapján, de legalább nem hazudnak ezzel az adattal. Valószínűleg falra kell szerelni a sarok közelében a Surround hangfalakat, hogy valami basszust produkáljanak egyáltalán. Egy aktív szub kéne azért hozzá mindenképpen.

3. Ha a hangminőség a legfontosabb, és nem a teljesítmény, akkor a Boston Acoustics látszik a legjobbnak, bár ahhoz is kellene szerintem egy aktív szub, ha élvezni akarod a legmélyebb hangokat, meg egy állvány is, ha faltól távol és nem polcra akarod tenni. Viszont ha tényleg a hangminőség a legfontosabb, akkor lehet, hogy még jobban jársz, ha minőségi HASZNÁLT hangfalat veszel. 40 ezerért már szerintem találsz a Vaterán vagy a Jófogáson olyat, ami leveri ezt a kis Boston Acousticsot.

Még egy jó tanács: a basszus mennyisége jelentősen függ a falaktól való távolságtól (a basszus kiterjedés, vagyis, hogy milyen mélyre megy, az nem függ tőle, csak a basszus mennyisége). Minél több fal közelébe teszed a hangfalat, annál több lesz a mély hangjuk. Viszont az igazán jó minőségű hangfalak a falaktól távol szólnak jól, még akkor is, ha esetleg így felállítva őket ki kell emelni a mély hangokat az erősítőn.

2017. nov. 26. 23:54
 2/2 anonim válasza:
Még annyit, hogy én hangminőség párti vagyok, és a három közül biztos a Boston Acoustics A26-ot venném meg, már csak azért is, mert sokat esett az ára az utóbbi években, és a jelenlegi legolcsóbb 33e forintos ár nagyon barátinak mondható. Csak szerintem kellene hozzá egy állvány is. A polcra tevés akadályozhatja a reflexnyílás működését...
2017. nov. 27. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!