Megéri megvenni ezt a kormányt a gran turismo sporthoz?
Ez mennyire számít jónak?
Mert van ilyenből 120 meg 170 ezres is
Ez eléggé elfogadható áron van vagy túl olcsó ez?
Gran Turismo 4-eztem, majd 5, 6, és most sport, csakis kormányokkal játszottam.
Nem olyan rossz ez... De nem venném meg. Sok Logitech kormányom volt (Driving Force Pro, Driving Force GT, G27), amikkel egytől egyig elégedett voltam. Majd próbáltam egy Thrustmaster valamilyen Ferraris kormányt Force Feedback nélkülit, de annak akkora holtjátéka volt, hogy kiábrándító volt vele menni. Kopogós műanyag az anyaga, a pedálok kicsik voltak, csúszkáltak össze vissza stb, stb.
Utána vettem egy T500RS-t a TH8A váltóval. Az a váltó gyárilag élvezhetetlen (egy kis ügyeskedéssel a műhelyben jóvá tehető), mert a 7-es és a R egy vonalban van az összes többi sebességgel. Szóval gyakran előfordul, hogy 4-ből 5-be akarod rakni, és hopp, teszel egy 7-est. Ami egyébként a legtöbb autóban nincs.
Ezzel szemben a Logitech váltója csak 6 sebességes, ami épp elég, és a R el van különítve. Nem néz ki olyan komolyan, mint a TH8A, de legalább jól működik és használható.
A kormányról pár szó (T500RS): gumi bevonat? Ennyiért? Mindegy, fátylat rá. De fél év után be-be ragadnak az irán-gombok? Pedig vigyáztam rá mint a szemem fényére. A kormánykerék mivel cserélhető, hajlamos lelazulni a "testről"... és a Thrustmaster kormányok felfogatása... ha nem csavarozod le, akkor elcsúszik egy-egy intenzívebb verseny után. Ha szimulátorozni akarok, akkor nem akarok előtte meg utána 10 percet szerelni.
A pedálok az egy olyan dolog, amik jobbak a G29-esénél, de azok is csak egy hajszálnyival. Jó, hogy meg lehet fordítani őket, a keménységük nagyon jól be van lőve, egyszóval, nagyon jók ezek a pedálok.
De sok sebből vérzik ahhoz képest, hogy a Thrustmaster nemrégi csúcsmodelljéről van szó. Képzelem, milyen lehet a T150RS. Biztos használható, de én egy keveset még hozzáraknék, és egy Logitech G29-et vennék a helyedben. Vagy ha nem akarsz rá többet áldozni, akkor használtan. A T500-ast nemrég adtam el, és most én is egy G29-et keresek. Hogy miért?
Lecsavarozás nélkül is jól helyen tartja magát. A Force Feedback eléggé gyors, és bőven elég erős. A kormány nem lazul le a helyéről. Bőr bevonatú. Sok hasznos extra gomb a Gran Turismohoz, amik fél év használat után sem adják be a kulcsot. Sokkal jobb váltó (ha veszel hozzá). És a pedálok majdnem olyan jók, mint a T500RS-é. Ennek ellenére olcsóbb nála. Jelenleg véleményem szerint a legjobb ár-érték arányú kormány a piacon. A drágábbak csak kicsivel jobbak, ha egyáltalán jobbak, míg az olcsóbbak sokkal sokkal kevesebb élményt nyújtanak.
Szóval ha a szived vágya a T150RS, akkor hajrá, majd érdekelne a véleményed és a benyomásaid róla ha azt vennéd, megköszönném, ha írnál egy rövid beszámolót.
De ha nem ragaszkodsz ehhez, és viszonylag rugalmas a kereted, akkor mindenképp a Logitech G29-et ajánlanám.
Hiába a részletes élménybeszámoló és tapasztalat megosztás... amint említettem, a Thrustmaster csúcsmodellje is több sebből vérzett. De a T150 biztos jobb lesz...
De látom te azt várod, hogy valaki ideírja, hogy ja, nagyon megéri, hogy nyugodt lelkiismerettel megvehesd. Szóval én ideírom. Vedd csak meg nyugodtan ;)
Még egyszer halkan megjegyzem, messze nem a legjobb választás, de sok rosszabb kormány van. Szóval meg lehet ezt is szeretni... de mást érdemesebb lenne venned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!