Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Csöves erősítőhöz szükséges...

Csöves erősítőhöz szükséges csöves előerősítő?

Figyelt kérdés

Szeretnék belevágni egy elektroncsöves projektbe. Lehet rossz döntés lesz,de Kínából szeretném beszerezni a cuccokat. Be is linkelem a dolgokat.

Előerősítő : FEIXIANG FX-AUDIO TUBE-01 bile preamp tube amplifier preamp bile buffer 6J1 MINI HIFI preamplifier DC12V

[link]

(from AliExpress Android)

Csöves erősítő: Nobsound MS-10D MKII Tube Amplifier Black HI-FI Stereo Amplifier 25W*2 Vaccum Tube AMP Support Bluetooth and USB 110V or 220V

[link]

(from AliExpress Android)

2017. nov. 23. 19:50
 1/7 Bubuka508 ***** válasza:
Nem feltétlenül, ha a kimenő ellenállása illeszkedik az erősítődhöz, nyugodtan használhatsz félvezetős előfokot. Más kérdés, hogy bizonyos torzítások fellépése miatt ezek sokszor nem egészen úgy szólnak, ahogy egy csöves cucc, főként a félvezetök termikus torzítása miatt. Ezt kimérni és kiküszöbölni komoly felkészültség és legalább annyi munka és odafigyelés szükséges, ha magad készíted el az erősítőket. De a választ tulajdonképpen saját magad le is írtad: úgy látom, stílszerűen minden készüléket csövest akarsz beszerezni.
2017. nov. 23. 20:30
 2/7 A kérdező kommentje:
A belinkelt dolgokról így vaktában lenne valami véleményed?
2017. nov. 24. 04:55
 3/7 Bubuka508 ***** válasza:
Ezeket a típusokat konkrétan nem ismerem, de van zenész ismerősöm, aki szintén a csöves cuccokra esküszik, a gitárerősítőjét ő maga tervezte és készítette el. A billentyűs hangszerek között is pl. a Hammond-orgona újra népszerű lett. Mellesleg annak is van a legjobb hangja, sokan csak azért váltották le, mert kisebb terjedelmű, könnyebben kezelhető hangszert akartak.
2017. nov. 24. 17:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát igen. A gitárosok nagy 'csövesek'. Rengeteg gitár erősítő van így kiépítve nekik. Ez amúgy tavaszi projekt lesz. Úgyhogy még van pár hónapom gondolkodni. A hangfalaim amúgy jelenleg Pure Acoustics dream 77F. Amerikából improtált változat amit a sal megpróbált koppintani. Ezekhez kellene
2017. nov. 24. 20:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is magamnak építettem meg a 60w-os full csöves gityo erősítőm.

Nem rendeltem hozzá egy csavart sem kínából hanem a helyi híradástechnikai üzletből, bádogostól és a stageshop.hu oldalról csöveket, potikat, novál és oktál foglalatokat. Ja és 500v-os puffer kondikat. A rézdrótot, vezetékeket egy motortekercselőtől csévéltettem le egy üres kábelcsévére amit otthon kézzel megtekertem türelmesen a trafóimra. A kimenő trafóval volt annyi, hogy a vasat kicsit nehéz volt beszerezni hozzá mert ugyebár az szilíciumos és vékony lemezes. Ezt fél évig keresgélnem kellett amíg egy heggesztőtrafókészítő öreg szaki hozzámvágott 5 kilót. Addig forrasztgattam a többit had haladjon. A számítás egyszerű,legalábbis nekem az volt. Most ott tartok hogy egy asztalos ismerősöm dobozt csinál neki. Egyenlőre sasszin van és úgy használom. Nagyon jól sikerült.) Összevissza 85ezer pénzembe van idáig mert semmi használtat nem tettem bele a trafóvason kívül.

Amúgy pedig én is nagyon elgondolkoztam építés előtt egy hibrid megoldáson de hangszerész ismerőseim és jómagam sem találtam jó ötletnek hiszen árban majdnem ugyanaz lett volna a hang rovására.

2017. dec. 1. 00:18
 6/7 anonim ***** válasza:
A belinkelt Nobsound MS-10D MKII végfok nekem is nagyon szimpatikus. Nekem úgy tűnik nem kell hozzá előerősítő.., viszont ha a véleményemre vagy kíváncsi előfoknak ilyesmihez semmiképp sem illesztenék félvezetős előfokot.
2017. dec. 1. 00:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem értem mit értesz félvezetős előfok alatt. Egyenlőre megrendeltem az előerősítőt. Remélem karányonyig megjon. Egy harman kardon avr 147 elé fogom rakni. Meglátom majd hogy hoz e 'dinamimusabb' hangzát. Csak nemtudom még hogy hogyan kössem be. Csak simán az avr egyik aux bemenetébe?
2017. dec. 1. 04:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!