Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan kell távirányítós...

Hogyan kell távirányítós autót építeni?

Figyelt kérdés
Úgy szeretnék , építeni, hogy mindent külön megveszek. Olyat már csináltam, hogy kettőt vegyítettem, de az elég béna lett. Ezért úgy gondoltam, hogy távirányítós autót építek én magam. Majdnem mindent tudok, csag azt nem tudom, hogy felfüggesztést csinálni, difit, meg stb. Eleinte úgy gondoltam, h 2 villnanymotort teszek, de nagyon drága lenne. Ezért egy villanymotorból oldanám meg. Kézügyességem van, azaz nagyon jól faragok, úgyhogy ha küldtök alaprajzot, hogy egy ilyen részt hogy kell megépíteni, azt megköszönném.
2010. máj. 31. 20:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Differenciálművet felfüggesztést nem fogsz tudni "kifaragni", legyél bármilyen ügyes (és megbocsáss, de a "...olyat már csináltam, hogy kettőt vegyítettem, de az elég béna lett...." beírásod nem ezt támasztja alá). Pl a diffiben fogaskerekek vannak, ezeknek a legyártása komoly CNC eszközöket igényel. Amúgy ha a két villanymotoros megoldást drágállod, bajban leszel a diffivel és a felfüggesztéssel is.

maci

2010. jún. 1. 10:27
 2/7 A kérdező kommentje:

Azért ha írnál vmit, amiből rájövök, mert ebből nem jöttem rá hogy kell. A barátom apja egyébként tud fémből is csinálni, van programozhatő lézeres vágója is. Úgyhogy ha nem is faragok, meg tudnám oldani. De akkor, hogy kell?

És milyen számú kéne legyen a diffi? a villanymotor 1O ezerre képes.

2010. jún. 2. 19:19
 3/7 anonim ***** válasza:
1 villanymotor?? akkor hogyan kanyarodna?? mivel kell egy motor ami meghajtja a kerekeket hogy tudjon menni,na de az mégis hogy lehet hogy ugyan az a motor irányitsa a kanyarodást is?
2010. jún. 2. 21:05
 4/7 anonim ***** válasza:

A távirányítót mibűl akarnád csinálni?

Azt is lézerből vágnád ki?

2010. jún. 2. 21:39
 5/7 anonim ***** válasza:

"...és milyen számú kéne legyen a diffi? a villanymotor 1O ezerre képes..."

Nem akarlak elkeseríteni, de ez így nagyon nem fog menni. Nem is az baj, hogy építeni szeretnél, de azért akkor illene pár dologgal tisztában lenned. Fogalmad sincs a diffi felépítéséről? 10 ezerre képes a motor, stb ...

Sokféle motor van ami képes 10 ezerre (gondolom fordulatot akar jelenteni) Tudni kellene a többi paramétert. (nyomaték, áramfelvétel, fizikai méretek, stb ... Aztán szépen méretezni egy áttételt. A differenciálmű egy négy kúpos fogaskerékből, egy fogas koszorúból álló szerkezet. Azt sima "lézeres vágó"-val nem fogja tudni a barátod apukája se megcsinálni. Hidd el nekem, sokkal egyszerűbb és olcsóbb egy ilyet megvenni. Aztán bajban lennél az elektromos alkatrészekkel. Kell egy adó, egy vevő, egy motorvezérlő, akkumulátor szervók, Ezeket ugyan valóban el lehet házilag is készíteni, de megint ott vagyunk, hogy értelmes méretben és költségvetésben is célszerűbb a készen kaphatóak felé kacsingatni.

Ha már mindenáron barkácsolni akarsz, azt javaslom éld ki efféle hajlamaid egy gyönyörű kaszni megépítésében. Pl szerezz meg mindent, ami kell készen, és az alvázhoz méretezz mondjuk egy Lada 1200 kasznit, és csináld meg azt szépen! Hidd el még meg is fogják csodálni az alkotásod, és sokkal látványosabb, mint a többi elem "legyártása". Ne akarj magadnak rosszat és mindjárt az elején elvenni a saját kedved minden ilyesmitől ...

maci

2010. jún. 3. 10:41
 6/7 A kérdező kommentje:

www.sylkamodell.hu

innen gondoltam, h veszek mindent.

A kanyarodást szervóval oldanám meg. Vázat vennék. Az adó, a 6 csatornás, amihez sm rf 601-es veőt adnak. Amúgy, már ha itt tartunk, akkor megmondhatnátok, hogy innenn milyen villanymotort ajánlotok, és ahhoz hogy csináljak diffit. Egy alaprajz kéne.

2010. jún. 3. 18:48
 7/7 A kérdező kommentje:
A kanyarodáshoz szervóra gondoltam
2010. jún. 3. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!