Hídba kötés?!
Mire jó a hídba kötés?
Elönyei?
Esetleg hátrányai?
Előny: dupla teljesítmény
Hátrány: 2 végfok
Dupla hátrány: ellenütemű meghajtás kell.
Harmadik hátrány: a kimenet egyik pontja sem testpont, nem azonos a negatív táppal.
Első egy picit téved: azonos tápfeszültséget feltételezve az egyszerű végfokhoz képest a híd végfok négyszeres teljesítményű ugyanakkora impedanciájú hangszórót feltételezve.
Például 12 V táp, 4 ohm, egyszerű végfok:
A kimenő jel effektív értéke maximum 4,24V, 4 ohmon az annyi mint 4,5W
Híd végfok:
A kimenő jel maximális effektív értéke 8,48V, 4 ohmon az 18W
Abban volt igaza, hogy a kimenő jel ampőlitudoja kétszeres, de ez négyszeres teljesítményt jelent.
Köszönöm a gyors választ!
Következő,(bocsi kihagytam):
Ez nekem miért jó?
Tipikus példa volt az autórádió, amit írtam.
Ha nem had végfok, és a kimenet egyik pólusa a test: 4,2W, ilyen a régi autórádiók legalja, bármi van ráírva, 2x4W...
Ha had-végfok van, a kimenő teljesítmény 18W, ami azért csak több 6 dB-el, érezhetően sokkal hangosabb.
Tehát akkor:
Van egy pioneer ts-w304c mélynyomóm egy "dobozkával",
eddig volt rajta egy pro sal 460w erősítő(így vettem összeépítve)
de én vettem egy street power vulcano 60-at
meg van egy polar lander fejegység amivel szertném használni.
Ezek után miért lesz nekem jó ha hídba kötöm?
Ja, hogy tuctuccos kettesgófos boyracer hülyegyereknek tetszik lenni.
Ha előre tudom, nem írok semmit. Dobálózol itt kifejezésekkel, amiről fingod sincs. Miért jó ha hídba kötöd? Ott van a leírásában a hülye zajgenerátorodnak, hogy hídban 320W 4 ohmon (amúgy csak 2 x 105W 4 ohmos hangszórókkal)
Kikérem magamnak!
Nincs "kettesgófom" Egy igényesen felujított cabriom van és szerettem volna hogy jól szóljon...😒
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!