Hogy kell bekötni egy házimozi erősítőt?
Tehát nekem van egy házimozim, és azzal szeretném használni. Amikor TV-vel össze van kötve a házimozi, akkor áttudja vinni a hangot, ki lehet választani.
Nos, én úgy képzelem el, hogy HDMI-n keresztül csatlakozik az erősítő a tv-hez.
És a Blu-ray lejátszóm (ami igazából házimozi) meg megy az erősítő másik HDMI nyílásába.
Tehát ebben az esetben nincs szükség optikai kábelre, mivel HDMI-n átmegy a nagyfelbontású hang.
Így jó lesz?
Köszönöm a segítséget.
Ez butaság, a HDMI egy korszerűbb újabb szabvány mint az optika, az optika csak 5.1-es átvitelre képes, abból is a tömörített formátumokra!A nagyfelbontású hangok az optikán nem mennek át, csak a DTS, Dolby Digital meg társai.
A Blueray filmek pedig tartalmaznak nagyfelbontású hangot (Dolby truehd, dts-hd).
Aztán az optikánál például ha az van a tv és az erősítő között, mindik menüből kell váltani a tévéhangszórók vagy a kimenet között.
Na HDMI-nél ilyen nincs, kapcsolod az erősítőt, elhallgat a tv, nyomja a hangfalakra!
Tehát sokkal komfortosabb.
Össze lehet hangolni a tápokat is, kikapcsolod a tévét, kikapcsol az erősítő is.
Annyi hogy az erősítő kimenetét a tv hdmi (ARC) címkézésű bemenetére kell dugni az erősítőben pedig engedélyezni az ARC funkciót.
Felejtsd el a te esetedben az optikát.
Köszönöm a választ amúgy, de arra nem kaptam választ hogy így jó lesz -e az egész?
Tehát a házimozimon fogom lejátszani a filmet, mivel az tud csak TrueHD-t. A házimozit rádugom az erősítőre (ahol a Blu-ray lejátszó van jelezve), majd a beállításoknál van egy olyan hogy csak a HDMI-re küldje a hangot, és a házimozi hangszóróit zárja ki. Ezután az erősítőt rádugom a TV-re még egy HDMI-vel, erre van külön kimenet az erősítőn.
Így jó lesz a rendszer, tehát látni fogom a TV-n, ami a Blu-Ray lejátszón (házimozin) van? Tulajdonképpen akkor az erősítő továbbítja a képet és hangot a tv felé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!