Miért homályos a monitor?

Figyelt kérdés
Van egy fuji siemens lcd monitorom. És nem elég szêp éles a képernyő. Az előző monitorom hagyomás volt mégis szebb volt rajta kép. Ezen mostaninál homályosak a betük ikonok tálcán. De az egész felülete. Neten is elmosodnak képek betük. Nem vagyok számitogép zseni de kristálytiszta képbek kellene lenni. Probáltam már felbontást variálni. A legmagasabb értéken van. De ez se segit, tippek?
2017. okt. 18. 15:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Pedig legmagasabb felbontáson már nem lenne szabad, hogy "homályos" legyen. A monitoron átnézted az összes lehetőséget? Kell lennie valami lehetőségnek az élesség beállításához.
2017. okt. 18. 16:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Az a baj angolul van. Annyira nem tudok jol. Magyar nyelv beállitás lehetőség nincs.
2017. okt. 18. 17:56
 3/6 Szirty ***** válasza:

Az LCD monitor csak a natív (fizikai) felbontásán ad jó minőségű képet a működési elvéből adódóan.

Megoldás: A felbontást pontosan annyira állítsd be amekkora a monitor felbontása.

2017. okt. 18. 18:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Max felbontáson se akar jó lenni, akkor keresd meg a monitor beállításokban azt, hogy Phase és azon változtass.

A harmadik monitoromon több a lehetőség és ott a Fine és Sharpness módosítással tudok korrigálni az élességen illetve a homályosságon.

De különben elrontani nem fogod tudni, akkor sem, ha össze vissza nyomkodod. Én a helyedben minden értéket egyesével megpiszkálnék és megnézném, hogy mi változik a képen és vissza állítanám utána a régire. Így meg lesz utóbb az is, ami neked kell és legalább ismerni fogod a beállításokat. A gyári beállítások visszaállítása még aztán is ott lesz, ha "el is rontottál valamit".

2017. okt. 19. 10:51
 5/6 A kérdező kommentje:
igen közben rájöttem állítgattam is,de nem lett szebb. sharpness lehetőségben van olyan 0% 33% 66% meg 100% teljes értéken a leghomályosabb,a többin nem sokkal de jobb.
2017. okt. 19. 11:35
 6/6 Szirty ***** válasza:

Ha elárulnád a monitor pontos típusát, a csatlakoztatás módját, esetleg...

De nem fontos. Annyira azért nem küzdök hogy segítsek ha lexarod.

2017. okt. 19. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!