Hogyan lehet TV-műsorokat rögzíteni?
Figyelt kérdés
Korábban VHS-re, majd DVD-RAM-ra készítettem temérdek mennyiségű felvételt, de ma már sehol nem lehet kapni asztali DVD-írót, a régi pedig - úgy tűnik - végleg felmondta a szolgálatot. A kérdésem tehát az, hogy ha a mostani kb. 10 éves (és viszonylag ócska) TV-met lecserélem egy újra, tudok-e vele felvételeket készíteni, ezeket (ha kell) szerkeszteni, megvágni, stb., és ha igen, pontosan hogyan?2017. okt. 5. 18:14
1/5 anonim válasza:
Rögzíteni igen, külső winchesterre, de megvágni szerkeszteni nem... Sőt másik TV-én se fogod tudni lejátszani csak amivel felvetted
2/5 Zzzoli válasza:
A jelenlegi tévékkel felvenni tudsz, de csak azt a csatornát, amit nézel.
Viszont nem tudod lejátszani csak a tévén. Szerkesztés meg teljesen nuku.
Felvenni tuneres médiaboxal tudsz, vagy összeraksz egy kis htpc-t, mini itx alaplappal kicsi infrás házba és abba teszel egy tunerkártyát.
Nekem is így van.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igazából az dühít baromira, hogy most, amikor már minden tecnnikai feltétel adott lenne ahhoz, hogy jó minőségű és tartós felvételeket készítsünk, teljesen ellehetetlenítik mindazt, ami eddig rendelkezésre állt. Várható esetleg, hogy ez a jelenlegi helyzet változni fog és újra lesznek a szerkeszthető DVD-hez hasonló lehetőségek (még ha nem is olcsón)?
2017. okt. 5. 18:50
4/5 anonim válasza:
Ez szándékos "lebutítás" jogi és license problémák miatt.. szerintem nem várható
5/5 anonim válasza:
Veszel egy digitalizáló kártyát a számítógépecskédbe és arra kötöd a tv kimeneteit ( audio-video )...
Vehetsz tuner kártyát is akár...
Ilyesmikben gondolkozzál inkább:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!