A mostani Samsung TV-ket nem lehet teljesen kikapcsolni?
A teljes kikapcsolást úgy értem, hogy ne készenléti üzemmódban legyen (ne világítson a piros LED az elején.
Még ha igyekeznek is a gyártók a minimálisra csökkenteni a fogyasztást, akkor is van némi fogyasztása a TV-nek készenlétben is, teljesen feleslegesen, ha pl. tudom, hogy egész nap nem nézek TV-t. Ráadásul a katasztrófavédelem sem ajánlja, hogy akárcsak készenléti üzemmódban magára hagyjunk egy készüléket, az elektromos tűz elkerülése végett.
A konnektor nehezen hozzáférhető helyen van, nem tudom mindig kihuzigálni a hálózatból, ha nem nézem a TV-t.
A TV alján van egy joystick, azt kell kétszer benyomni, ha jól tudom.
Teljes kikapcsolás közben is van fogyasztása(!) és rendellenességek ugyanúgy előfordulhatnak.
A joystick gombot megtaláltam, de kétszeri benyomásra sem kapcsol ki teljesen.
Az áramfogyasztás hogyan lehetséges akkor is, ha készülék teljesen ki van kapcsolva?
Nyilván úgy, hogy még sincs teljesen kikapcsolva.
Én kapcsolós elosztót használok éppen emiatt. Azzal egyúttal a többi cuccomat is áramtalanítom.
Nehogy sokáig legyen jó a készülék meg egy kapcsolón is spóroltak ezzel, így "kikapcsolva" is amortizálódjon;)
Vegyél egy hosszabbítót, melynek akár mindegyik aljzatához van megszakító kapcsoló és használd azt.
Részemről a tévén a kurta kikapcsolást jelző led annyira világít, hogy már zavaró, így le is lett ragasztva és a kis letakarás szélei diszkréten világítanak...ez egyszerűbb, mint szétkapni és leszabályozni a fényerőt báááár...:DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!